Connect with us

technokrata

Elkészült a Windows XP Media Center Edition

Laptop

Elkészült a Windows XP Media Center Edition

A Windows XP legújabb változata bevetésre kész – a Microsoft átütő sikerre számít az otthoni szórakoztató elektronikát a PC-be integráló új operációs rendszer révén.

A Microsoft bejelentette a Windows XP+SP1-en alapuló új operációs rendszerének, a Windows XP Media Center Editionnek az elkészültét.

Az új operációs rendszerrel elsőként a Hewlett-Packard és a Samsung szállít majd PC-ket, melyek felválthatják az otthonokban ma megszokott szórakoztatóelektronikai eszközöket. A fő szállítókon kívül más vállalatok (például Intel és AMD, Dolby Laboratories, ATI és Nvidia, Cyberlink és Intervideo, eMuzed és Hauppauge) is gyártanak majd Media Center kompatibilis eszközöket.

A Media Center PC-k egy egységként képesek kezelni a digitális képeket, zenét és filmeket, beleértve a DVD-t, illetve a digitális rögzítés lehetőségét is. A PC-k továbbá távirányítóval is felszereltek, így a hagyományos szórakoztatóelektronikai eszközökhöz hasonlóan a szoba bármely részéből vezérelhetők.

Jim Allchin, a Microsoft alelnöke szerint a Windows XP Media Center Editionnel szállított PC-k, illetve kompatibilis tartozékok a karácsonyi kívánságlisták elejét foglalják majd el.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle