Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkészült a Microsoft Identity Integration Server 2003

Laptop

Elkészült a Microsoft Identity Integration Server 2003

Az új termék fejlett szolgáltatásaival integrálhatók a több címtárban tárolt különböző azonosíthatóságok és automatizálható azok konfigurálása, így biztonságosabb és olcsóbb azonosíthatóság- és hozzáférés-kezelés érhető el.

A Microsoft befejezte a Microsoft Identity Integration Server (MIIS) 2003 fejlesztési munkáit. Ez a termék kulcsfontosságú elemét alkotja a cég átfogó koncepciójának, melynek célja, hogy az ügyfelek teljes körű és költséghatékony azonosíthatóság kezelési megoldások kialakítására legyenek képesek. Az MIIS révén továbbfejleszthető az azonosíthatóság- és hozzáférés-kezelés, mivel lehetővé teszi több adattár információinak a felhasználói adatok egyetlen és teljes nézetében történő egyesítését. Így az MIIS csökkenti az átfogó azonosíthatóság- és hozzáférés-kezelési megoldások kialakításával, bevezetésével és karbantartásával járó kockázatot és nehézségeket.

Az MIIS nemcsak integrálja a különböző platformokon tárolt személyazonossági adatokat, hanem megkönnyíti azok kezelését is: automatizálja a felhasználói fiókok létrehozását és felszámolását, valamint lehetővé teszi a jelszavak „önkiszolgáló” kezelését.

Az új termékek felgyorsítják az azonosíthatóság kezelési megoldások terjedését

A Microsoft, fejlődőben lévő azonosíthatóság kezelési stratégiájának részeként más új és ingyenes termékeket is kínál a Windows Server 2003 vásárlóinak. Ilyenek például a következők:

– A Címtár (Active Directory) alkalmazási módja (ADAM) lehetővé teszi a Címtár LDAP-címtárként, alkalmazásspecifikus adatok tárolásának céljából való alkalmazását anélkül, hogy ez zavarná a felhasználói bejelentkezésre szolgáló elosztott Címtár infrastruktúra működését. Az ADAM révén rugalmasabban működtethetők a Címtár infrastruktúrák, illetve a címtárhasználatra képes alkalmazások.

– Az Identity Integration Feature Pack for Windows Server Active Directory nevű csomag segítségével integrálhatók több Címtár, illetve ADAM-megvalósítás azonosíthatóság adatai. Ennek köszönhetően a teljes Windows Server Címtár infrastruktúra egészére nézve egyszerűbbé válik a digitális azonosíthatóságok kezelése.

– A Directory Services Markup Language (DSML) 2.0 révén a fejlesztők XML alapú dokumentumok formájában le tudják írni a címtárak szerkezeti adatait és a címtárműveleteket. Ennek köszönhetően együttműködés alakítható ki a Címtár és az ezt a szabványt támogató, más gyártóktól származó címtárak között.

– A Microsoft Identity Management Solution Accelerator, amely a PricewaterhouseCoopers LLP-vel közös munkában készült, a tervezéshez és a megvalósításhoz nyújt segítséget, fokozza az azonosíthatóság kezelési infrastruktúra megtervezésének és elkészítésének hatékonyságát.

Ezeknek az új termékeknek egy része már hozzáférhető, a fennmaradóak pedig a tervek szerint még idén nyáron elérhetők lesznek.

A sokoldalú megközelítésmóddal könnyebb kielégíteni az azonosíthatóság kezelési szükségleteket

Az áprilisban kibocsátott Windows Server 2003 a Címtár és egyes új szolgáltatások (például a Hitelesítéskezelő) segítségével biztosítja azt az integrált alapot, amely módot ad a digitális azonosíthatóságok és a hozzáférési engedélyek kezelésére. Az elkészült Microsoft-szoftver jelentős mértékben kibővíti ezeknek a lehetőségeknek a körét: segítségével rugalmasabban és platformtól függetlenül kezelhetők az azonosíthatósági adatok a vállalatok egészén belül. A Microsoft vezető számítástechnikai partnercégekkel együttműködve további azonosíthatóság kezelési szolgáltatásokat és megoldásokat is nyújt (erről „A Microsoft Identity Integration Server 2003 széles körű támogatást élvez a számítástechnikai iparágon belül” című közlemény tájékoztat részletesen).

A Microsoft koncepciója azt tűzi ki elérendő célul, hogy a cégnek a partnercégeivel folytatott együttműködése és az átjárható szabványok támogatása eredményeképpen az azonosíthatóság kezelés kiterjeszthető legyen a tűzfalon túlra is, azért, hogy jobb integrációra nyíljon mód a vállalatok között.

Az azonosíthatóságok átjárható kezelésével és a megbízhatósággal kapcsolatos webszolgáltatási specifikációk szabványosítása

Az azonosíthatóságok átjárhatóságával kapcsolatos szabványoknak a Windows platformba történő beépítésével a Microsoft cselekedetekkel is bizonyítja, hogy valóban meg kívánja teremteni az azonosíthatóság- és hozzáférés-kezelési szükségletek megoldásának feltételeit ügyfelei számára. A Microsoft az iparág számos vezető cégével közösen olyan eszközöket biztosít, amelyek segítségével a fejlesztők egyszerűen felderíthetik és integrálhatják a webszolgáltatásokat, valamint biztonságossá tehetik azokat.

2002 áprilisában a Microsoft, az IBM Corp. és a VeriSign Inc. kibocsátotta a Web Services Security (WS-Security) nevű biztonsági specifikációt, amely egyike a Microsoft és az IBM „Security in a Web Services World” (Biztonság a webszolgáltatásokra épülő világban) című jövőtervében előre vetített specifikációknak. Ez a jövőterv átfogóan felvázolja az átjárható és biztonságos webszolgáltatások elkészítésének kereteit, köztük a „föderatív” (federated) azonosíthatóságok támogatásának kérdéskörét.

2002 decemberében számos egyéb specifikációt is közzétettek ellenőrzés végett, köztük a WS-Trust, a WS-Policy és a WS-Secure Conversation nevűt. A Microsoft folytatja a számítástechnikai cégekkel közös munkáját azért, hogy továbbvigye a webszolgáltatások segítségével együttműködő azonosíthatóságok specifikációjának ügyét, aminek köszönhetően a cégek hatékonyabban tevékenykedhetnek közösen partnereikkel, ügyfeleikkel és beszállítóikkal, mivel egyszerűbben kezelhetik az azonosíthatósági adatokat és a hozzáférési jogokat.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés