Connect with us

technokrata

Élet az XP után II: Office ˝NGO˝ – képek és részletek

Laptop

Élet az XP után II: Office ˝NGO˝ – képek és részletek

Részletes információk és képek láttak napvilágot a Microsoft készülő új irodai programcsomagjáról, a ˝New Generation˝-ről. Mi a helyzet az új Office-szal?

Microsoft Office ˝NGO˝ with .NET technology – az új, 11.29-es verziószámot viselő Microsoft irodai programcsomag. Az új Office az eddig megszokott alkalmazások (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access és FrontPage) új verziója mellett két új alkalmazást, a Scribblert és a Publishert is tartalmazni fogja.

Komoly újdonság az online szolgáltatások készlete, amelyet a MyOffice Home Page-en, egy biztonságos webhelyen keresztül érhetünk el, és amely lehetővé teszi az összes információnk online elérését, mint például e-mailek, a contact list, az időbeosztásunk vagy éppen a dokumentumaink. Az Office NGO szolgáltatásai egy Webről is elérhető e-mail postafiókot is tartalmaznak, amelynek segítségével nem csak e-maileket, hanem faxokat is küldhetünk és fogadhatunk.

Minthogy a MyOffice az Internetről érhető el, a világon bárhonnan és bármikor hozzáférhetünk, ha Internetre kapcsolt számítógép közelében vagyunk. A szolgáltatás lehetővé teszi dokumentumaink egyszerű megosztását is más felhasználókkal. Elmondható, hogy a munkacsoport fogalma ezzel kitágult a helyi hálózatról az egész Internetre.

A Notifications szolgáltatás szinte bármilyen eseményről képes nekünk riasztást küldeni, legyen az e-mail érkezése vagy egy számunkra fontos dokumentum megváltozása. A riasztás érkezhet mobiltelefonra vagy instant message-ként a számítógépünkre. Az ilyen alertek a későbbi visszakeresketőség érdekében egy saját postafiókban tárolódnak.

Online tárolhatjuk időbeosztásunkat is, amelynél megszabhatjuk, hogy ki férhet hozzá határidőnaplónkhoz vagy foglalt/szabad időpontjainkhoz. Az Office XP és elődeivel ellentétben itt több határidőnapló (például munkahelyi és magán) azonos időszakait egymás mellé vetítve sokkal könnyebben megmondhatjuk, hogy egy adott időpont alkalmas-e például egy találkozó lebonyolítására.

A találkozó programjákoz és egyéb információkhoz a meghívottak az online Meeting Workspaces-en keresztül férhetnek hozzá, sőt a találkozó után is helyezhetünk el ide további információkat. A találkozóhoz tartozó Meeting Workspace a találkozó szervezésével egy időben automatikusan létrehozható. Hasonló lehetőség a Team Workspece, amellye szervezetünk számára oszthatunk meg lényeges információkat.

A Microsoft Office következő generációja tehát teljes mértékben a .NET elképzelés köré épül, nagyban segítve felhasználóit munkavégzési szabadságuk kiterjesztésében, illetve munkájuk más felhasználókkal való megosztásában. Természetesen a programcsomag emellett az elődökhöz hasonlóan a helyi Desktopon is teljes funkcionalitásában használható marad az online szolgáltatások (MyOffice személyi portál, e-mail postafiók faxtámogatással, időbeosztás, riasztások, Meeting/Team Workspaces, support) nélkül is.

Az Office NGO egyelőre alpha tesztváltozatban leledzik, nyilvánosan nem hozzáférhető. Megjelenési időpontjáról egyelőre nincsenek megbízható információink.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom