Connect with us

technokrata

Élet az XP után II: Office ˝NGO˝ – képek és részletek

Laptop

Élet az XP után II: Office ˝NGO˝ – képek és részletek

Részletes információk és képek láttak napvilágot a Microsoft készülő új irodai programcsomagjáról, a ˝New Generation˝-ről. Mi a helyzet az új Office-szal?

Microsoft Office ˝NGO˝ with .NET technology – az új, 11.29-es verziószámot viselő Microsoft irodai programcsomag. Az új Office az eddig megszokott alkalmazások (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access és FrontPage) új verziója mellett két új alkalmazást, a Scribblert és a Publishert is tartalmazni fogja.

Komoly újdonság az online szolgáltatások készlete, amelyet a MyOffice Home Page-en, egy biztonságos webhelyen keresztül érhetünk el, és amely lehetővé teszi az összes információnk online elérését, mint például e-mailek, a contact list, az időbeosztásunk vagy éppen a dokumentumaink. Az Office NGO szolgáltatásai egy Webről is elérhető e-mail postafiókot is tartalmaznak, amelynek segítségével nem csak e-maileket, hanem faxokat is küldhetünk és fogadhatunk.

Minthogy a MyOffice az Internetről érhető el, a világon bárhonnan és bármikor hozzáférhetünk, ha Internetre kapcsolt számítógép közelében vagyunk. A szolgáltatás lehetővé teszi dokumentumaink egyszerű megosztását is más felhasználókkal. Elmondható, hogy a munkacsoport fogalma ezzel kitágult a helyi hálózatról az egész Internetre.

A Notifications szolgáltatás szinte bármilyen eseményről képes nekünk riasztást küldeni, legyen az e-mail érkezése vagy egy számunkra fontos dokumentum megváltozása. A riasztás érkezhet mobiltelefonra vagy instant message-ként a számítógépünkre. Az ilyen alertek a későbbi visszakeresketőség érdekében egy saját postafiókban tárolódnak.

Online tárolhatjuk időbeosztásunkat is, amelynél megszabhatjuk, hogy ki férhet hozzá határidőnaplónkhoz vagy foglalt/szabad időpontjainkhoz. Az Office XP és elődeivel ellentétben itt több határidőnapló (például munkahelyi és magán) azonos időszakait egymás mellé vetítve sokkal könnyebben megmondhatjuk, hogy egy adott időpont alkalmas-e például egy találkozó lebonyolítására.

A találkozó programjákoz és egyéb információkhoz a meghívottak az online Meeting Workspaces-en keresztül férhetnek hozzá, sőt a találkozó után is helyezhetünk el ide további információkat. A találkozóhoz tartozó Meeting Workspace a találkozó szervezésével egy időben automatikusan létrehozható. Hasonló lehetőség a Team Workspece, amellye szervezetünk számára oszthatunk meg lényeges információkat.

A Microsoft Office következő generációja tehát teljes mértékben a .NET elképzelés köré épül, nagyban segítve felhasználóit munkavégzési szabadságuk kiterjesztésében, illetve munkájuk más felhasználókkal való megosztásában. Természetesen a programcsomag emellett az elődökhöz hasonlóan a helyi Desktopon is teljes funkcionalitásában használható marad az online szolgáltatások (MyOffice személyi portál, e-mail postafiók faxtámogatással, időbeosztás, riasztások, Meeting/Team Workspaces, support) nélkül is.

Az Office NGO egyelőre alpha tesztváltozatban leledzik, nyilvánosan nem hozzáférhető. Megjelenési időpontjáról egyelőre nincsenek megbízható információink.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek