Connect with us

technokrata

DVD-írás Windows XP-vel?

Laptop

DVD-írás Windows XP-vel?

Elképzelhető, hogy a Microsoft a DVD-írást is integrálja a Windows XP-be. Kérdés, hogy ez most jó vagy rossz a felhasználóknak…

A Microsoft DVD-írási technológiát licencel a Sonic Solutionstől – feltételezhetően a Windows XP-ben való felhasználásra. Az AuthorScript technológia segítségével PC-n lehet DVD-filmeket írni, melyek aztán bármilyen DVD-lejátszóban felhasználhatók.

Máris egy sor nagy gyártó (Apple, Compaq, Dell, Gateway, HP, Sony, Apple és Compaq) árusít DVD-íróval felszerelt PC-ket – csak ezen a héten hárman (Apple, Gateway és HP) mutattak be hasonló új gépeket.

Legtöbbjük Sonic-féle szoftvert ad hozzájuk – valószínűleg erre kapta fel a fejét a Microsoft is, aki – eddigi gyakorlatához hűen – egész egyszerűen bele akarja integrálni a Sonic-programot a Windows XP-be. Minthogy az operációs rendszer már rendelkezik bizonyos CD-író képességekkel, a DVD-re fejlesztés talán nem is olyan meglepő.

Kérdés, hogy az integrált DVD-író program vajon megállítja-e az egyéb termékek fejlesztését, ugyanis utóbbiakat használat előtt telepíteni kell(ene)…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom