Connect with us

technokrata

DirectX 9 – hamarosan elérhetővé válik

Laptop

DirectX 9 – hamarosan elérhetővé válik

Hivatalos információk egészen pontosan megjelölték a Microsoft DirectX 9 megjelenési időpontját.

A DirectX 9 néhány nagyon merész változtatást tartalmaz, amelyeket a jövő játékainak programozói egész biztosan üdvözölni fognak. Például a Pixel Shader és a Vertex Shader a következő, 2-ik generációjába lépett, illetve a Matrox Displacement Mapping technológiájáját is támogatja – az új verzió továbbá könnyebb kezelhetőséget fog nyújtani a fejlesztőknek (is).

A DirecX 9 végleges változata szükséges Windows-frissítés lesz, amely problémamentesen telepíthető bármely Windows 98/Me, illetve Windows 2000/XP rendszerre. A Windows 95-öt – a 8.1-es verzióhoz hasonlóan – valószínűleg a 9-es verzió sem támogatja majd, e régebbi operációs rendszerhez továbbra is a DirectX 8.0 használható. A DirectX 9 – az elődökhöz hasonlóan – nem uninstallálható, ugyanis a telepítés után már a Windows szerves alkotórészét képezi.

Ismeretes, hogy a béta verzió egy ideje már kipróbálható, ám a végleges változatra várni kell még. A Microsoftnál korábban szeptember környékére ígérték megjelenését, ám ezt nemrég felülbírálta a redmondi cég, s októberben jelölte meg a 9-es verzió kiadását.

A MadOnion cég az új DirectX megjelenése után valószínűleg hamarosan elérhetővé teszi népszerű 3D tesztelő szoftverének, a 3D Marknak 2003-as változatát, mely természetesen már képes lesz mérni az új gyorsítási lehetőségek (Pixel Shader 2, Vertex Shader 2) jelentette teljesítménytöbbletet is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle