Connect with us

technokrata

Laptop

DirectX 9.0c

Úgy tűnik, még várnunk kell a DirectX 9.1-re.

Továbbra is várjuk a DirectX 9.1 megjelenését, holott a Microsoft ezt az eseményt két hét híján egy évvel ezelőtt jelentette be, 2003. márciusi kiadást ígérve. A 2002. decemberben hibásan megjelent DirectX 9.0-t aztán 2003. áprilisban követte az ugyancsak nem tökéletes DirectX 9.0a, majd júliusban az azóta is ˝futó˝ DirectX 9.0b, amelynek a Microsoft – ismeretlen okból – később tovább frissítette a teljes (redistributable) telepítőcsomagját.

A hírek szerint a DirectX 9.1 előtt (helyett?) még egy verzió, a DirectX 9.0c ˝eljövetele˝ várható, ami nem fog olyan újdonságokat tartalmazni, ami miatt a tényleges verziószámot növelni kellene. Ugyanis már a jelenleg elérhető DirectX 9.0b-nek is vannak olyan funkciói, amelyeket a piacon lévő hardvereszközök még nem támogatnak. Az Nvidia NV50 jelű, valamint az ATI R420 jelű, idén márciusra tervezett GPU-i pedig valószínűleg még nem fogják támogatni a DirectX 9.1-be tervezett új funkciókat. Ezek fényében pedig logikusnak tűnik a visszafogottság, bár erről egyelőre nincs bizonyosság.

A DirectX 9.0c-ről szóló hírek még távolabb tolták az amúgy is hosszú ideje bizonytalan sorsú DirectX 9.1-et. Pedig annak idején még arról is szó volt, hogy a DirectX 9.0 az idő sürgetése miatt meg sem jelenik – figyelemre méltó, hogy ennek ellenére két(-három) verzió is napvilágot lát(hat) belőle.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle