Connect with us

technokrata

DirectX 9.0b-vel a TV-tuner csak NTSC formátumban működik

Laptop

DirectX 9.0b-vel a TV-tuner csak NTSC formátumban működik

A Microsoft publikusan kiadta a javítást.

A KB825116-os számú Microsoft Knowledge Base cikk azt adja hírül, hogy a DirectX 9.0b-be integrált egyik ˝javítás˝ esetleg azt okozza, hogy a számítógépbe szerelt TV-tuner, illetve annak meghajtóprogramja csak NTSC formátumban hajlandó működni. Magyarországon a PAL/SECAM rendszer használatos.

A Microsoft megerősítette a hiba létezését, és publikusan kiadta a javítást.

A DirectX 9.0b egyébként még júliusban jelent meg a korábbi DirectX 9.0a javított verziójaként, lévén az eredeti DirectX – az 5.2-es verziótól kezdve – rendelkezett két puffertúlcsordulás lehetőséggel: a DirectShow a Musical Instrument Digital Interface, azaz a MIDI állományok paramétereinek ellenőrzését érinti az eset. Ennek kihasználásával az ártó szándékú behatoló képes a felhasználó biztonsági szintjének megfelelő prioritással futtatni kódot a célrendszeren. A DirectX 9.0b tehát az előd 9.0a-hoz képest az említett hibák javításán kívül nem tartalmaz(ott) újdonságokat. A DirectX 9.0a – ugyancsak javításként – a DirectX 9.0-t követve április elején jelent meg, miután egyes játékprogramok multiplayer funkciója, továbbá a Windows Messenger nem működött tökéletesen az API telepítése után.

A DirectX 9.0b-hez korábban megjelent Control Panel applettel a Windows Control Panelből végezhetünk extra beállításokat az API-n. A DirectX Control Panel amellett, hogy megjelenít néhány, a DirectX Diagnostiocs Tool segítségével részletesen megtekinthető információt (driverek stb.), beállításokra is lehetőséget ad.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle