Connect with us

Célegyenesben a Windows XP SP1

Laptop

Célegyenesben a Windows XP SP1

A várhatóan augusztus közepén elkészülő és szeptemberben megjelenő javítócsomag legutolsó, 1081-es változatának javításai már az operációs rendszer magján és az Internet Exploreren kívül az Outlook Expresst is érintik.

A Microsoft egészen közel, mindössze 2-3 hétnyi munka ˝közelségbe˝ került a Windows XP első javítócsomagjának végleges változatához. A célegyenesbe fordulást jelzi az is, hogy az SP1 legutolsó, 1081-es változatának javításai már az operációs rendszer magján és az Internet Exploreren kívül az Outlook Expresst (v6.00.2800.1081 (xpsp11.020719-1845)) is érintik – vagyis az operációs rendszer fő(bb) elemeinek javításai már gyakorlatilag kész kell hogy legyenek.

Végülis – amint látható – nem bizonyult igaznak az a Microsofthoz közel álló források alapján felröppent hír, miszerint a javítócsomag már június végén megjelenne egyes OEM-ek és rendszerintegrátorok által jelentett, halasztást nem (nagyon) tűrő problémák (például RDRAM memóriamodul-csere után szükséges újraaktiválás) miatt.

Az SP1 több mint 1700 hibajavítást tartalmaz – az összeset, amely az eredeti, 5.1.2600-as verzió megjelenése óta felmerült. Emellett extra (USB2, IPv6, eHome) funkciók is kerülnek a Windows XP-be általa, azonban a korábban többször ígért, de eddig mindig csúszó Bluetooth egyelőre kimarad.

Működésben a Windows XP SP1 – mi is kipróbáltuk a Windows XP első javítócsomagjának beta változatát, amelynek első tapasztalatai pozitívak. Az SP1 beta telepítése után a felhasználó számára a leglátványosabbak az egyes rendszerelemek verziószám-módosulásai, illetve hogy valóban lehetővé vált, hogy az antitröszt-eljárás előírásainak megfelelően a Windows XP egyes beépített szoftverei kicserélhetők más versenytárs gyártók termékeire. Gyakorlott felhasználóként továbbá azonnal észrevehető, hogy megszűnt a korábban használati nehézségeket okozó jelenség – a Taskbar időnkénti lefagyása.

Ismeretes, hogy az SP1 telepítésekor ellenőrzi, hogy a használt Windows XP legális-e (vagyis hogy az aktiváláshoz használt kulcs nem corporate kulcs-e). Ha ugyanis nem találja ˝tisztának˝ az operációs rendszert, akkor megtagadja a telepítést – és ezzel egy időben az összes jövőbeni frissítés lehetőségét is letiltja.

Minthogy a Windows XP SP1 megjelenése mostantól szinte csak napok kérdése, igyekszünk folyamatosan követni az utolsó simításokról érkező híreket, illetve újabb és újabb információkat szolgáltatni az érkező javítócsomag egyéb tudnivalóiról.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom