Connect with us

technokrata

Bluetooth támogatás a Microsoft új operációs rendszerében

Laptop

Bluetooth támogatás a Microsoft új operációs rendszerében

A Microsoft október 30-án közzétette, hogy új generációs operációs rendszere megfelelt egy döntő jelentősségű teszten, melyen Bluetooth kompatibilitását vizsgálták.

A Bluetooth Special Interest Group (SIG) által végzett, alapos tesztben a Windows CE .Net Bluetooth képességeit vizsgálták, a már rendelkezésre álló termékek segítségével.

A Bluetooth lényege, hogy rövid hatótávolságú, rádiós átvitelen alapuló kapcsolatot biztosít különböző készülékek között. Ilyen készülékek például a mobiltelefonok, a notebook-ok, vagy a menedzser kalkulátorok. A technológia segítségével nagyjából 10 m az elérhető távolság. A Windows CE .Net (kódnevén: Talisker) a Microsoft következő, mobil készülékekre szánt operációs rendszere, mely a Windows CE utódjának tekinthető.

A Windows XP, a Microsoft legújabb operációs rendszere nem támogatja alapból a Bluetooth technológiát. Bár a támogatás utólag megoldható, számolni kell azzal, hogy valamivel nehezebb a probléma megoldása, mint egy átlagos hardver elem telepítése esetén. Itt ugyanis fel kell telepíteni mind a gyártó által, a hardverhez készített meghajtó programot, mind pedig a Microsoft által majdan kiadott rendszer frissítést (javító csomagot, service packet).

A Microsoft nyilatkozata szerint az Windows XP-ből azért maradt ki a Bluetooth támogatás, mert ez év elején, amikor az operációs rendszer meghajtó programjai készültek, még nem volt a piacon kiforrott, Bluetooth technológiát használó eszköz.

A Microsoft azt is bejelentette, hogy a készülő Windows CE .Net-ben lévő Bluetooth szoftver köré két cég is, a Siemens és a Socket Communications fejleszt eszközöket.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle