Connect with us

technokrata

Bill Gates és a munka legnagyobb sikerélményei

Laptop

Bill Gates és a munka legnagyobb sikerélményei

2003. október 21-én, New Yorkban Bill Gates útjára bocsátotta az Office Rendszert, melynek segítségével az infomunkások két órát takaríthatnak meg hetente, miközben a mindennapok munkáját ragyogó áttörések sorozataként élhetik át. A rendszer megtérülési ideje pedig mindössze nyolc hónap.

Az Office Rendszer nemzetközi bemutatóján Bill Gates összehasonlította a saját munkája során előforduló öt legnagyobb sikerélményét, a Harris Interactive új, 1000 amerikai infomunkás körében végzett kutatásával. Ennek eredménye azt igazolta, hogy az infomunkások – álljanak a vállalati ranglétra bármely fokán – mind ugyanazokat a sikerélményeket élik át. Csakúgy, mint maga Bill Gates.

Majdnem. Ugyanis a Gates munkája során átélt öt legnagyobb siker közül csak négy egyezik a kutatási eredménnyel. A toplistában a jó munkáért kapott megbecsülés, egy sikeres csapatban való részvétel vagy annak vezetése, egy nagy feladat, projekt vagy mérföldkő teljesítése mellett szerepelnek az emberi kapcsolatok is, mint egy új partner vagy egy jó barát megismerése. Ezzel szemben Gates – mindenki mással ellentétben – a jól működő szoftverkód írásának élményét is előtérbe helyezte, miközben kijelentette, hogy számára a legnagyobb sikert a problémák megoldása jelenti.

˝Őszintén tudom mondani, hogy a technika mindig is kritikus tényezőként szerepelt a munkám során. Az Office Rendszer biztosítja az infomunkások számára, hogy gyorsabban, egymással jobban együttműködve dolgozzanak, és így évi száz órát takarítsanak meg. Ez a termék nagyon sok sikerélményt fog nyújtani.˝ – mondta Gates.

A Harris Interactive kutatása, amely a Microsoft megbízásából készült az Office Rendszer bemutatójára, azt is kimutatja, hogy az infomunkások az e-mailt nevezik meg munkájuk során használt kedvenc technológiájukként. Az elektronikus levelet a mobiltelefon, a hordozható számítógép és a telefon után, a szövegszerkesztés és a táblázatok követik. Ugyanakkor, a megkérdezettek két további, a technikától elvárt kritikus dolgot is megjelöltek – ezek a (csak a) számukra fontos adatokhoz és információkhoz való hozzáférés, valamint az összekapcsolásuk az együttműködő emberekkel. De szerepel még az üzleti folyamatok egyszerűsítése és a kényelmes munkavégzés is.

A most útjára bocsátott új Office Rendszer a fő irodai elemek mellett tartalmazza a hatékonyabb vállalati együttműködéshez és információ-eléréshez, illetve az üzleti folyamatok integrációjához szükséges megoldásokat, (szerver) alkalmazásokat és szolgáltatásokat, melyek elősegítik a nagyobb személyes, csoportos és vállalati termelékenységet egyaránt. Előadásában Gates kiemelte, hogy egy átlagos infomunkás az Office Rendszer megoldásainak használatával mintegy két órányi időt nyer hetente.

A Navigant Consulting által készített tanulmány pedig 14 különböző vállalatot vizsgált, amelyek között szerepelt például a Hewlett-Packard, a Guidant Medical, a Nordea Banking és az Accenture. Ezek a vállalatok, az Office Rendszer tesztelése során szerzett tapasztalatok alapján azt nyilatkozták, hogy – több más előny mellett – időt takarítottak meg az értékesítési útmutatók és a pénzügyi jelentések készítése során, valamint jobban hozzáfértek azokhoz az adatokhoz, amelyek korábban elszigetelten léteztek a felhasználói PC-ken. Ezeken kívül a hibaarány jelentős csökkenéséről számoltak be. A tanulmány készítőjének megállapítása alapján az Office Rendszer beruházásának átlagos megtérülési ideje mindössze nyolc hónap.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle