Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozik a Windows ˝Longhorn˝ grafikus motorja

Laptop

Bemutatkozik a Windows ˝Longhorn˝ grafikus motorja

A majdnem két órás Microsoft-videó a készülő Windows ˝Longhorn˝ grafikus motorjának hátterét mutatja be.

A Microsoft készülő új operációs rendszeréről, a Windows ˝Longhorn˝-ról egyre többet árul el a szoftveróriás, miközben ugyancsak folyamatosan szivárognak ki a hírek-információk a gyártó jelenlegi legnagyobb vállalkozásáról.

A Windows ˝Longhorn˝ számos újdonsága közül ezúttal az Avalon kódnevű grafikus motor van reflektorfényben, ugyanis a Microsoft kis híján két órás technikai bemutató videót tett közzé erről a részegységről.

A Microsoft korábban hangsúlyozta, hogy a Windows ˝Longhorn˝ 2005-ben várható megjelenése előtt nem tervezi új vagy frissített desktop, így például a köztudatban Windows XP Second Edition-ként élő operációs rendszer kiadását. A jelenleg folyó nagyobb fejlesztések a Windows XP Media Center Edition-t, a Tablet PC Edition-t érintik, illetve az idén megjelenő Windows XP SP2 szervizcsomagot, melyeket hamarosan kibővítve, a hardvertechnológiák fejlődésének követésére ismét piacra dob a szoftvergyártó. Azonban e fejlesztések egyik esetben sem érintik a Windows XP operációs rendszer magját. A Windows ˝Longhorn˝ fejlesztése a Windows XP-től függetlenül, a legmagasabb prioritással zajlik, melyeket nem befolyásol a Windows XP SP2 vagy más, a Windows XP-vel kapcsolatos munkálat. A Windows ˝Longhorn˝ hivatalos béta verziójának megjelenése 2004 végén várható.

A Windows Server „Longhorn” változat pedig várhatóan 2007-ben jelenik meg. A termék új generációs web-alkalmazás platformot, központosított és egyszerűbb alkalmazásplatform menedzsmentet, valamint teljesen, alapjaitól újratervezett rendszermenedzsmentet, gyorsabb és automatikusabb rendszerfelügyeletet tesz lehetővé. A rendszer az újabb hardvereket és szabványokat is támogatja majd, illetve továbbfejlesztik a közismert alapszolgáltatásokat is. A termék első béta változata a jövő évben várható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés