Connect with us

technokrata

Bemutatkozik a Windows ˝Longhorn˝ grafikus motorja

Laptop

Bemutatkozik a Windows ˝Longhorn˝ grafikus motorja

A majdnem két órás Microsoft-videó a készülő Windows ˝Longhorn˝ grafikus motorjának hátterét mutatja be.

A Microsoft készülő új operációs rendszeréről, a Windows ˝Longhorn˝-ról egyre többet árul el a szoftveróriás, miközben ugyancsak folyamatosan szivárognak ki a hírek-információk a gyártó jelenlegi legnagyobb vállalkozásáról.

A Windows ˝Longhorn˝ számos újdonsága közül ezúttal az Avalon kódnevű grafikus motor van reflektorfényben, ugyanis a Microsoft kis híján két órás technikai bemutató videót tett közzé erről a részegységről.

A Microsoft korábban hangsúlyozta, hogy a Windows ˝Longhorn˝ 2005-ben várható megjelenése előtt nem tervezi új vagy frissített desktop, így például a köztudatban Windows XP Second Edition-ként élő operációs rendszer kiadását. A jelenleg folyó nagyobb fejlesztések a Windows XP Media Center Edition-t, a Tablet PC Edition-t érintik, illetve az idén megjelenő Windows XP SP2 szervizcsomagot, melyeket hamarosan kibővítve, a hardvertechnológiák fejlődésének követésére ismét piacra dob a szoftvergyártó. Azonban e fejlesztések egyik esetben sem érintik a Windows XP operációs rendszer magját. A Windows ˝Longhorn˝ fejlesztése a Windows XP-től függetlenül, a legmagasabb prioritással zajlik, melyeket nem befolyásol a Windows XP SP2 vagy más, a Windows XP-vel kapcsolatos munkálat. A Windows ˝Longhorn˝ hivatalos béta verziójának megjelenése 2004 végén várható.

A Windows Server „Longhorn” változat pedig várhatóan 2007-ben jelenik meg. A termék új generációs web-alkalmazás platformot, központosított és egyszerűbb alkalmazásplatform menedzsmentet, valamint teljesen, alapjaitól újratervezett rendszermenedzsmentet, gyorsabb és automatikusabb rendszerfelügyeletet tesz lehetővé. A rendszer az újabb hardvereket és szabványokat is támogatja majd, illetve továbbfejlesztik a közismert alapszolgáltatásokat is. A termék első béta változata a jövő évben várható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle