Connect with us

Bejelentették a Windows XP DVD és MP3 bővítéseit

Laptop

Bejelentették a Windows XP DVD és MP3 bővítéseit

A CyberLink és az Intervideo cégekkel közösen, a Microsoft ma bejelentette a Windows XP-hez szánt MP3-kódoló, illetve DVD-lejátszó bővítéscsomagokat.

Mint ismeretes, a Microsoft hivatalosan csütörtökön debütáló operációs rendszere, bár képes lejátszani az MP3 állományokat, audió CD-kről, illetve egyéb hangállományokból csak a szoftveróriás saját, Windows Media Audio (WMA) formátumába tudja lementeni a zenéket. Állítólag csupán azért maradt ki az MP3 formátum teljeskörű támogatása a Windows XP-ből, mert az növelte volna az operációs rendszer árát, mivel a Microsoftnak kemény pénzeket kellett volna fizetnie a Thompson Multimediának a szükséges licencekért.

Mind a CyberLink MP3 PowerEncorder nevű terméke, mind pedig az InterVideo MP3 XPack nevű szoftvere 9,95 dollárért megvásárolható a mai naptól. Természetesen azoknak a felhasználóknak, akik rendelkeznek mondjuk a RealNetworks vagy a MusicMatch valamelyik MP3-kódolót is tartalmazó alkalmazásával, nem szükséges megvenniük a tíz dolláros kiegészítést.

Fontosabb dolog viszont az, hogy a Windows XP médialejátszóját nem látták el DVD-dekóderrel, ezért a házimozizni kívánó felhasználóknak meg kell vásárolniuk, például a ma bejelentett CyberLink PowerDVD-t, vagy az InterVideo DVD XPack-jét 14,95 dollárért, illetve az MP3 és DVD bővítéscsomagokat együttesen 19,95 dollárért. Ha a felhasználó már rendelkezik valamelyik DVD-lejátszó korábbi verziójával, akkor is szükség lesz egy-egy update letöltésére, mivel a régi változatok nem fognak működni a Windows XP alatt. És a patchek letöltése még korántsem ért véget…Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom