Connect with us

technokrata

Az MMG két utódcége egymástól függetlenül választotta az Axapta rendszert

Laptop

Az MMG két utódcége egymástól függetlenül választotta az Axapta rendszert

A szekszárdi MMG Műszergyártó Kft és a bicskei MMG Gáztechnika Kft. szerződést kötött az XAPT Hungary Kft-vel a Microsoft Axapta integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésére, termelési, logisztikai és pénzügyi folyamataik informatikai támogatására.

A nagy hagyományokkal, de megújult vezetéssel rendelkező MMG Szekszárd rohamos fejlődésnek indult az elmúlt időszakban, mely 1964 óta foglalkozik mechanikus műszerek előállításával. Kezdetben a járműműszerek (km-óra, hőmérő, hűtővíz-, olajnyomásmérő) és manométerek gyártásával foglalkoztak, de az 1970-es évek végén, az 1980-as évek elején teljesedett ki a háztartási kisautomatika elemek gyártása is. A 2002-es tulajdonosváltást követően termékeik a változó piaci- és vevői igények, valamint a folyamatos fejlesztések következtében széleskörű igényeket kielégítő gyártmánycsaládokká fejlődtek, s a vállalat jelentős autóipari beszállítóvá vált.

A stabil növekedés biztosítása megoldhatatlan egy modern informatikai rendszer használata nélkül. „Számomra minden nap veszteség addig, amíg nem működik élesben az Axapta termelésirányítási és logisztikai modulja” – mondja Kelemen Tamás, az MMG Szekszárd új ügyvezető igazgatója. A nagy kihívás tehát az XAPT Hungary Kft. részére az, hogy minél rövidebb idő alatt vezesse be az Axaptát úgy, hogy a határozott célokkal rendelkező vállalatvezető igényeit a lehető legteljesebb mértékben kielégítse.

A korábbi MMG Automatika Művek Rt. által 1999-ben alapított MMG Gáztechnika Kft. gáztechnikai alkatrészek, gázcsapok gyártásával foglalkozik. Integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésének szükségessége már 2003 elején nyilvánvalóvá vált a vállalatvezetés számára. Nagy segítséget jelentett az IHM-ITP-7 jelű pályázati lehetőség vissza nem térítendő informatikai támogatás igénybevételére. A kiválasztott Axapta rendszer bevezetése a pályázat megnyerését követő szerződéskötés után indult el, amely szerint az XAPT Hungary Kft. az Axapta pénzügyi, kereskedelmi, logisztikai és termelésirányítási moduljait vezeti be a bicskei gyárban.

Mindkét döntésben kiemelt szerepet kapott az Axapta rendszer széles funkcionalitása, rugalmassága, alkalmassága a komplex, különösen a termelésirányítási folyamatok kezelésére, valamint az XAPT Hungary Kft. szakértelme, eddigi tevékenysége és közel 60 Axapta referenciája.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle