Connect with us

technokrata

Az Interneten (is?) a Windows XP a nyerő

Laptop

Az Interneten (is?) a Windows XP a nyerő

A Windows ˝piaci˝ részesedése szinte teljes.

A Windows mint operációs részesedése az Internetre kapcsolódó számítógépeken majdnem száz százalék. A majdnem teljes ˝lefedettség˝ annak ellenére meglepő, hogy tudjuk, a Microsoft operációs rendszerei immár húsz éve egyeduralkodók (legalábbis az asztalokon) a PC-s világban. Meglepő azért, mert az utóbbi években komoly erőfeszítések történtek más fejlesztők termékeinek (itt természetesen főként a Linuxra gondolunk) populárisabbá tételére, beleértve úgy a kezelhetőség, mint akár a kompatibilitás terén végzett fejlesztéseket.

Mégis egy – a OneStat által végzett – kutatás eredménye a Microsoft Windows az Internetre kapcsolódó PC-ken való piaci részesedését 97,34%-nak mutatja, az 1,49%-kal második helyezett Apple MacOS és a 0,51%-kal harmadik helyezett Linux előtt.

A kutatás kitér a domináns Windows verziómegoszlására is, miszerint a teljes vizsgált ˝mezőny˝ operációs rendszereinek 38,48%-át a Windows XP, 22,56%-át pedig a Windows 98 (a 9x sorozat utolsó elterjedt tagja) teszi ki.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek