Connect with us

technokrata

Az Internet Explorer a Windows XP-n indokolatlanul leáll Windows XP stílusú megjelenés esetén

Laptop

Az Internet Explorer a Windows XP-n indokolatlanul leáll Windows XP stílusú megjelenés esetén

Ha az ablakok és a gombok Windows XP stílusú megjelenésre – tehát alapértelmezettre – vannak beállítva, előfordulhat, hogy az Internet Explorer indokolatlanul leáll.

A KB822350-as számú Microsoft Knowledge Base cikk azt adja hírül, hogy ha az ablakok és a gombok Windows XP stílusú megjelenésre – tehát alapértelmezettre – vannak beállítva, előfordulhat, hogy az Internet Explorer indokolatlanul leáll. A hiba hátterében jogosultsági probléma áll.

A Microsoft megerősítette a hiba létezését, ugyanakkor a javítást nem adta ki publikusan, lévén nem minden rendszeren jelentkezik.

Javaslata alapján a hiba észlelése esetén át kell kapcsolnunk klasszikus stílusú megjelenítésre, és meg kell várnunk az Internet Explorer SP2 kiadását, ami tartalmazni fogja a javítást.

Az Internet Explorer 6 SP1 egyébként tavaly szeptemberben jelent meg, miután az Internet Explorer 6-hoz a megjelenése után eltelt egy év során jó néhány frissítést kiadott a Microsoft – legtöbbször egy-egy feltárt biztonsági rés betömésére. Előfordult azonban, hogy a kiadott javítás nem működött tökéletesen és például nem terjedt ki néhány olyan hibára, mely a hivatalos közleményben szerepelt.

Érdekesség, hogy nekünk, magyaroknak a legnagyobb ezzel kapcsolatos eseménynek az számított, amikor az Ivy Magyarország, az Internet Explorer és XML alapú szoftverfejlesztés egyik vezető cége kritikus biztonsági rést fedezett fel az Internet Explorerben. A hiányosságra akkor derült fény, amikor kulcstermékükhöz, az Ivy-hoz olyan új komponenst fejlesztettek, amely távoli webhelyek adatainak kezelését teszi lehetővé egy központból, biztosítva a különböző internetes forrásokból származó adatok konszolidálását. Az Ivy Magyarország riasztását követően a Microsoft úgynevezett fontos frissítési csomagot bocsátott ki. Elmondható, hogy az Ivy Magyarország munkatársai, vagyis ˝Magyarok találták az egyik legnagyobb biztonsági rést az Internet Explorerben˝.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle