Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Internet Explorer a Windows XP-n indokolatlanul leáll Windows XP stílusú megjelenés esetén

Laptop

Az Internet Explorer a Windows XP-n indokolatlanul leáll Windows XP stílusú megjelenés esetén

Ha az ablakok és a gombok Windows XP stílusú megjelenésre – tehát alapértelmezettre – vannak beállítva, előfordulhat, hogy az Internet Explorer indokolatlanul leáll.

A KB822350-as számú Microsoft Knowledge Base cikk azt adja hírül, hogy ha az ablakok és a gombok Windows XP stílusú megjelenésre – tehát alapértelmezettre – vannak beállítva, előfordulhat, hogy az Internet Explorer indokolatlanul leáll. A hiba hátterében jogosultsági probléma áll.

A Microsoft megerősítette a hiba létezését, ugyanakkor a javítást nem adta ki publikusan, lévén nem minden rendszeren jelentkezik.

Javaslata alapján a hiba észlelése esetén át kell kapcsolnunk klasszikus stílusú megjelenítésre, és meg kell várnunk az Internet Explorer SP2 kiadását, ami tartalmazni fogja a javítást.

Az Internet Explorer 6 SP1 egyébként tavaly szeptemberben jelent meg, miután az Internet Explorer 6-hoz a megjelenése után eltelt egy év során jó néhány frissítést kiadott a Microsoft – legtöbbször egy-egy feltárt biztonsági rés betömésére. Előfordult azonban, hogy a kiadott javítás nem működött tökéletesen és például nem terjedt ki néhány olyan hibára, mely a hivatalos közleményben szerepelt.

Érdekesség, hogy nekünk, magyaroknak a legnagyobb ezzel kapcsolatos eseménynek az számított, amikor az Ivy Magyarország, az Internet Explorer és XML alapú szoftverfejlesztés egyik vezető cége kritikus biztonsági rést fedezett fel az Internet Explorerben. A hiányosságra akkor derült fény, amikor kulcstermékükhöz, az Ivy-hoz olyan új komponenst fejlesztettek, amely távoli webhelyek adatainak kezelését teszi lehetővé egy központból, biztosítva a különböző internetes forrásokból származó adatok konszolidálását. Az Ivy Magyarország riasztását követően a Microsoft úgynevezett fontos frissítési csomagot bocsátott ki. Elmondható, hogy az Ivy Magyarország munkatársai, vagyis ˝Magyarok találták az egyik legnagyobb biztonsági rést az Internet Explorerben˝.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés