Connect with us

technokrata

Az Internet Explorer 6 SP1 lelassul egyes file-ok letöltésekor

Laptop

Az Internet Explorer 6 SP1 lelassul egyes file-ok letöltésekor

A hibajelenség ritkán fordul elő, ezért a Microsoft nem is adta ki publikusan a javítást.

A KB818857-as számú Microsoft Knowledge Base cikk azt adja hírül, hogy az Internet Explorer 6 SP1 bizonyos file-ok letöltésekor nagyon lelassul. A jelenség a MIME típusú file-okkal fordul elő, amelyeket egy külön ActiveX vezérlő kezel. A hiba nem azonos egy korábbi, a KB816868-as számú cikkben tárgyalt hibával.

A Microsoft megerősítette a hiba létezését, ugyanakkor a javítást nem adta ki publikusan, lévén nem minden rendszeren jelentkezik.

Javaslata alapján meg kell várnunk az Internet Explorer SP2 kiadását, ami tartalmazni fogja a javítást.

Az Internet Explorer 6 SP1 egyébként tavaly szeptemberben jelent meg, miután az Internet Explorer 6-hoz a megjelenése után eltelt egy év során jó néhány frissítést kiadott a Microsoft – legtöbbször egy-egy feltárt biztonsági rés betömésére. Előfordult azonban, hogy a kiadott javítás nem működött tökéletesen és például nem terjedt ki néhány olyan hibára, mely a hivatalos közleményben szerepelt.

Érdekesség, hogy nekünk, magyaroknak a legnagyobb ezzel kapcsolatos eseménynek az számított, amikor az Ivy Magyarország, az Internet Explorer és XML alapú szoftverfejlesztés egyik vezető cége kritikus biztonsági rést fedezett fel az Internet Explorerben. A hiányosságra akkor derült fény, amikor kulcstermékükhöz, az Ivy-hoz olyan új komponenst fejlesztettek, amely távoli webhelyek adatainak kezelését teszi lehetővé egy központból, biztosítva a különböző internetes forrásokból származó adatok konszolidálását. Az Ivy Magyarország riasztását követően a Microsoft úgynevezett fontos frissítési csomagot bocsátott ki. Elmondható, hogy az Ivy Magyarország munkatársai, vagyis ˝Magyarok találták az egyik legnagyobb biztonsági rést az Internet Explorerben˝.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle