Connect with us

Az Active Directory és a Microsoft Exchange Server 2000/2003

Laptop

Az Active Directory és a Microsoft Exchange Server 2000/2003

Az Active Directory és a Microsoft Exhange Server 2000/2003 hibátlan együttműködésének bekonfigurálásában nyújt segítséget ez a dokumentum.

A Windows 2000 Serverrel bevezetett Active Directory címtárszolgáltatás és a Microsoft Exchange Server 2000/2003 összefüggő rendszert alkot, hiszen az Exchange Server 7-tel ellentétben az Exchange Server immár nem nyújt önálló címtárszolgáltatást. A Microsoft kommunikációs szervere ugyanis a 2000-es verziójától kezdve ˝csak˝ mintegy funkcionális kiegészítése az Active Directory címtárnak, és – nagyon helyesen – szükségtelenné teszi a címtárban tárolt információk többszörös nyilvántartását, ami esetleges inkonzisztenciához vezethet(ne).

Azonban a nagy vállalatok esetében akár igen bonyolult címtárkonfigurációk is előfordulhatnak, és ezek kezelése az Exchange Server számára – annak korlátai miatt – nehézségeket okozhat. A Microsoft által kiadott dokumentum bemutatja, hogyan működik együtt az Exchange Server az Active Directory domain controllerekkel és a globális katalógus szerverekkel:
– Directory Service Access (DSAccess)
– Directory Service Proxy (DSProxy)
– Categorizer
Ezek az összetevők más-más feladatok elvégzéséért felelősek, de egymásra épülnek, ezért bármelyikük problémája a többire is hatással van.

A dokumentum célja, hogy az Active Directory címtárak tervezői a legjobb döntéseket hozhassák, az Exchange Server működési velejáróinak figyelembe vételével, valamint az esetlegesen felmerülő elérési hibákat kezelni tudják.

A dokumentum angol nyelvű, és feltételezi, hogy olvasója rendelkezik felhasználói ismeretekkel az Active Directory és az Exchange Server adminisztrálásában.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom