Connect with us

Hirdetés

technokrata

AMD Opteron Athlon 64 támogatás a Windowsokban

Laptop

AMD Opteron Athlon 64 támogatás a Windowsokban

A Microsoft a Windows XP és a Windows Server 2003 natív 64 bites változatainak kialakításán dolgozik.

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows XP és a Windows Server 2003 natív 64 bites verzióinak kialakításán dolgozik, amelyek támogatják a hamarosan megjelenő AMD Opteron és AMD Athlon 64 processzort. A Microsoft kiszélesítette a Windows XP és Windows Server 2003 rendszer 64 bites használhatóságát: így azok már a kiszolgálókba és munkaállomásokba szánt AMD Opteron, illetve az asztali és hordozható gépekbe szánt AMD Athlon 64 processzoron is futtathatók lesznek (a processzorok egyelőre fejlesztés alatt állnak). Az asztali és a kiszolgálói rendszer béta verziója várhatóan 2003 közepén jelenik meg.

A Microsoft már huzamosabb ideje dolgozik a 64 bites szoftverek kifejlesztésén, illetve együttműködik az iparág elsőszámú félvezetőgyártóival.

Az, hogy a meglévő 32 bites alkalmazások a Windows XP és a Windows Server 2003 64 bites verzióján is futtathatók, kulcsfontosságú előnyt nyújt azoknak, akik arra készülnek, hogy a hamarosan piacra kerülő AMD Opteron és AMD Athlon 64 processzor megvásárlásával befektetnek a 64 bites technológiába. Az architektúrának ez a nagy jelentőségű rugalmassága lehetővé teszi a vásárlóknak, hogy azonnal átálljanak a 64 bites programokra, amint azok megjelennek, ugyanakkor megóvják az eddigi és a jövőbeli technológiai beruházásaik értékét.

A Windows XP és a Windows Server 2003 AMD Athlon 64 és AMD Opteron processzorra szánt 64 bites változata kiszolgálón, illetve csúcskategóriás asztali számítógépen és munkaállomáson való használatra készült. A várakozások szerint az új rendszerek számos művelet hatékonyságát növelik. Ezek közé tartoznak például a mérnöki és a tudományos projectek, az online tranzakciófeldolgozás, az adattárházak működtetése, a digitális tartalomkészítés, a videoszerkesztés, a legösszetettebb játékok és a számítógépes tervezés.

A Microsoft 2002 negyedik negyedévében eljuttatta számítástechnikai partnereihez a 64 bites operációs rendszer egy fejlesztés alatt álló verzióját, és mellékelte hozzá az AMD 64 bites processzorra való alkalmazásfejlesztéshez szükséges eszközöket is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés