Connect with us

A Windows XP nem szárnyalja túl a Windows 98-at (sem)

Laptop

A Windows XP nem szárnyalja túl a Windows 98-at (sem)

A népszerűségi mutatók Windows 95-höz viszonyított elmaradása után most más gondok adódtak. A Windows XP így egyelőre csak az Me-t és a 2000-et tudhatja maga mögött.

A Windows XP korai eladási eredményei az intenzív marketingkampány ellenére elmaradnak a Windows 98-étól, de megelőzik az Me-ét. Kevesebb mint 300 ezer darab kelt el ugyanis az első néhány nap alatt – a számítások szerint a végleges adat mintegy 20-25 százalékkal marad a Windows 95 és 98 eladási darabszáma mögött, ami mindkét esetben az első hónapban 600 ezerre rúgott.

A tények vegyes képet tárnak a Microsoft elé, hiszen az eladási adatok várakozáson alul maradtak, de a hanyatló gazdaságot és a megcsappant általános vásárlói bizalmat alapul véve ez akár rosszabb is lehetett volna. Mindent egybevetve tehát a szoftvergyártó óriásnak mégsincs búsulnivalója, hiszen az XP-t azért viszik és – eddig – komolyabb hiba sem került napvilágra. Másrészről a jelenlegi eladási adatok nem tartalmazzák az OEM termékeket, pedig sok felhasználó az operációs rendszer cseréjét új PC vásárlásával köti össze. Itt tehát egyelőre lyuk tátong a statisztikában.

A Windows XP promóciós költsége a Microsoftnak, a PC-gyártóknak és a forgalmazóknak összesen elérheti az 1 milliárd dollárt. A hagyományos reklámozáson kívül ez ajándék-kapcsolást is jelent – van ahol például Palm-memóriát adnak az új Windows XP mellé.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom