Connect with us

technokrata

A Windows XP nem szárnyalja túl a Windows 95-öt?

Laptop

A Windows XP nem szárnyalja túl a Windows 95-öt?

Fogadtatásában legalábbis nem. A New York Times annak idején a számítógépes világ mérföldköveként emlegette a megjelenő Windows 95-öt. A DOS-t búcsúztató XP-t úgy tűnik, nem értékelik ekkora durranásnak – sajnos a háború máshova irányítja a reflektorfényt.

A Windows XP mai bejelentése az informatikai világ idei legnagyobb eseménye.

A redmondi szoftveróriás legújabb terméke, a zöld-kék XP operációs rendszer gyártója szerint intelligensebb és szebb megjelenésű, mint idősebb testvérei. Persze a csillogás nincs ingyen. Az XP szolgáltatásainak teljes kihasználása nem kevés erőforrást igényel – így ebben inkább az NT-kerneles NT/2000-re, mintsem a DOS-alapú 9x/Me-re hasonlít.

Az erőforrás-éhség pedig talán megfordítja a .com cégek csődje utáni gazdasági hanyatlást és a hardver-iparágat újra gyümölcsözővé teszi. Ki tudja? Persze a hardveriparra nem csak a .com-csőd nyomja rá a bélyegét – az elmúlt időszak szomorú politikai eseményei sem kedveznek a piacnak.

Egy szó mint száz, a Windows XP minden bizonnyal az újságok címlapjára kerül, de fogadtatása a jelek szerint valószínűleg nem fogja megközelíteni az annak idején megjelent Windows 95-ét, amelyet a Windows 3.x után a PC-s szoftvervilág második mérföldköveként emlegetett a szakma.

Pedig a DOS végleges búcsúzásának jelentőségét figyelembevéve lehet, hogy az XP jobban megérdemelné a figyelmet.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle