Connect with us

technokrata

A Windows XP-n egyes programok tízszer lassabban futnak az SP1 telepítése után

Laptop

A Windows XP-n egyes programok tízszer lassabban futnak az SP1 telepítése után

A hiba a memóriakezelés változtatásai folytán került az SP1-en keresztül az operációs rendszerbe.

˝Programs Run Slower After You Install Windows XP SP-1˝ – így hangzott a Microsoft Knowledge Base #815411-es cikkének címe eredetileg. Később a szoftvergyártó a jóval diplomatikusabb ˝Windows XP SP1 Heap Algorithm Update for Atypically Large Heap Requests˝-re nevezte át. Persze a tartalom ugyanaz maradt – így mindkét cím mögött az rejtőzik, hogy egyes programok tízszer lassabban futnak a Windows XP SP1 telepítése után.

A hiba a memóriakezelés változtatásai folytán került az SP1-en keresztül az operációs rendszerbe – aminek következtében a nagy memóriablokkokat igénylő programok betöltődése extrém módon lassúvá vált.

A dolog érdekessége, hogy a Microsoft ennek ellenére széleskörűen nem adott ki javítást, hanem azt minden érintettnek a Microsoft Support Servicestől kell külön kérnie. A háttérben az áll, hogy – mivel nem mindenki érintett a hibában – a Microsoft el akarja kerülni a még fejlesztés alatt álló SP2 részeként majdan rendekezésre álló javítás fölösleges és esetleg kockázatos telepítését.

Mindazonáltal a javítás angol és magyar [ez utóbbit egy kedves Olvasónk jóvoltából] nyelvű változatát közzétesszük a Terminal Downloadban, kiemelve, hogy ugyan a Microsoft által készített, de nem hivatalosan kiadott javításról van szó.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom