Connect with us

technokrata

A Tábla PC-vel bemutatkozott a Windows XP Tablet PC Edition – a hetedik Windows XP változat

Laptop

A Tábla PC-vel bemutatkozott a Windows XP Tablet PC Edition – a hetedik Windows XP változat

A Tábla PC bemutatkozásával egyidejűleg megjelent Windows XP Tablet PC Edition immár a hetedik a jelentősebb Windows XP változatok sorában.

Home, Professional, 64-bit Edition, Preinstallation Environment (PE), Media Center Edition, Embedded, Tablet PC Edition – ezek a Windows XP jelentősebb állomásai a létező változatokat illetően. A sorban utolsóként a Tablet PC Edition jelent meg a Tablet PC mint hardver november 7-ei bemutatkozásával.

Bill Gates bemutatta a Tábla PC-t – november 7-én, a késő esti órákban Bill Gates bemutatta a régóta várt Tábla PC-t, mely új fejezetet nyithat a személyi számítástechnika történetében. A Windows XP operációs rendszer e speciális hardverre fejlesztett változatát, a Windows XP Tablet PC Editiont futtató újabb generációs notebookok már felismerik a kézírást is; az adatbevitel immár nemcsak a billentyűzet és az egér segítségével lehetséges, hanem egy digitális ceruzával is. Az eredmény egy olyan újszerű hordozható számítógép, melyet gyakrabban használhatunk, mint a korábbi notebookokat; helyhez kötetlenül: találkozókon, értekezleteken, egyetemi előadásokon stb.

A Windows XP Tablet PC Edition egyébként nem egy ˝lebutított˝ Windows XP verzió, hanem pont ellenkezőleg – annak minden funkcióját ismeri, kibővítve a Tablet PC specifikus ˝ismeretekkel˝ (például speciális kézírás vagy hangfelismerés, illetve az Input Panel nevű on-screen billentyűzet – utóbbinak desktop PC-n való használata fölösleges).

Az új Windows XP-t láthatóan nem hanyagolja a Microsoft, ugyanis már a PowerToys kiegészítőcsomag, és egy új csomag, az úgynevezett Office XP Pack for Tablet PC (ez nem az Office XP irodai programcsomag, hanem annak kiegészítője) is megjelent hozzá.

„A Tábla PC premierje a mobil számítástechnika új fejezetét jelenti. Csak a képzeletünk szabhat határt annak, hányféleképpen használhatjuk ezeket a lélegzetelállító számítógépeket˝ – mondta Bill Gates. „A Tábla PC nagyszerű példája annak, hogyan is alkalmazkodik a számítógép az emberi munkavégzéséhez, legyen szó akár egyszerű jegyzetelésről, vezeték nélküli hálózaton történő információcseréről vagy éppen egyszerű dokumentumok olvasásáról.”

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle