Connect with us

technokrata

A tábla PC-ket célozza meg a Microsoft

Laptop

A tábla PC-ket célozza meg a Microsoft

A szoftveróriás a digitális jegyzettömbre hasonlító hordozható számítógépeket akarja meghódítani Windows XP Tablet Edition operációs rendszerével.

A Microsoft elképzelése szerint a Tablet PC tulajdonképpen egy billentyűzet nélküli 1-1,5 kilogramm súlyú notebook, amelyen a Windows XP operációs rendszer speciális változata fut. A szövegbevitel a készülékhez mellékelt ceruzával történik, a gép pedig kézírás-felismeréssel értelmezi a bevitt szövegeket. Az eszközt egy izmos akkumulátorral és nagyfelbontású érintőkijelzővel látják el, és valamelyik vezeték nélküli adatátviteli szabványt (például a 802.11-et vagy a Bluetooth-t) is támogatni fogja.

Természetesen nem csak egy típusú tábla PC lesz elérhető, ugyanis az egyes gyártók különböző megoldásokkal fognak a piacra lépni, maga a Microsoft pedig nem fog Tablet PC hardvereket gyártani, csupán a szoftveres platformot biztosítja hozzájuk. Ezekben közös lesz, hogy a Windows XP Tablet Edition operációs rendszert futtatják majd, amellyel elvileg minden régebbi Windows program is használható lesz. Valószínűleg a gyártók dokkolókat is megjelentetnek a tábla PC-khez, így ezek segítségével egérrel és billentyűzettel is ki lehet majd egészíteni a gépet.

A tábla PC-k első példányai 2002 második felében fognak megjelenni, áruk egyelőre nem ismeretes, valószínűleg annyiba fognak kerülni, mint a közép-, vagy felsőkategóriás notebookok.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle