Connect with us

Hirdetés

technokrata

A tábla PC-ket célozza meg a Microsoft

Laptop

A tábla PC-ket célozza meg a Microsoft

A szoftveróriás a digitális jegyzettömbre hasonlító hordozható számítógépeket akarja meghódítani Windows XP Tablet Edition operációs rendszerével.

A Microsoft elképzelése szerint a Tablet PC tulajdonképpen egy billentyűzet nélküli 1-1,5 kilogramm súlyú notebook, amelyen a Windows XP operációs rendszer speciális változata fut. A szövegbevitel a készülékhez mellékelt ceruzával történik, a gép pedig kézírás-felismeréssel értelmezi a bevitt szövegeket. Az eszközt egy izmos akkumulátorral és nagyfelbontású érintőkijelzővel látják el, és valamelyik vezeték nélküli adatátviteli szabványt (például a 802.11-et vagy a Bluetooth-t) is támogatni fogja.

Természetesen nem csak egy típusú tábla PC lesz elérhető, ugyanis az egyes gyártók különböző megoldásokkal fognak a piacra lépni, maga a Microsoft pedig nem fog Tablet PC hardvereket gyártani, csupán a szoftveres platformot biztosítja hozzájuk. Ezekben közös lesz, hogy a Windows XP Tablet Edition operációs rendszert futtatják majd, amellyel elvileg minden régebbi Windows program is használható lesz. Valószínűleg a gyártók dokkolókat is megjelentetnek a tábla PC-khez, így ezek segítségével egérrel és billentyűzettel is ki lehet majd egészíteni a gépet.

A tábla PC-k első példányai 2002 második felében fognak megjelenni, áruk egyelőre nem ismeretes, valószínűleg annyiba fognak kerülni, mint a közép-, vagy felsőkategóriás notebookok.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés