Connect with us

technokrata

A SharePoint katasztrófa-elhárítása

Laptop

A SharePoint katasztrófa-elhárítása

Néhány egyszerű lépéssel elejét vehetjük az igazi katasztrófának, ha baj esetére előre gondolkodunk.

A SharePoint-technológiák, vagyis a SharePoint Portal Server (2003) és a Windows SharePoint Services (2.0) az Internet Information Servicesre (IIS) és az SQL Serverre együttesen épülnek.

Bár mindkét alaprendszernek megvan a maga biztonsági mentési lehetősége, baj esetén biztosabb és gyorsabb visszaállítást tesznek lehetővé a SharePoint beépített funkciói. Ezekkel tehát nem árt tisztában lenni még akkor is, ha egyébként az IIS és az SQL szintjén már mindent megtettünk a katasztrófa elkerülése végett.

A Microsoft nemrég adta ki azt a dokumentációt, amely részletesen bemutatja a SharePoint-technológiák katasztrófa-elhárítási lehetőségeit, és az ehhez használatos eszközöket.

A Windows SharePoint Services és a Windows Server 2003 együttese azonnali előnyöket nyújt a végfelhasználóknak és az együttműködő csoportoknak: integrált csoportmunka-eszközöket biztosít, amelyek lehetővé teszik a dokumentumok beadását és kivételét, a verziókezelést, vitafórumok, listák és felmérések, valamint eseménynaptárak használatát. Ha figyelembe vesszük, hogy ezeken a lehetőségeken túl a csoporttagok elérhetősége is megtekinthető, érthető, miért nő meg nagymértékben az infomunkások hatékonysága.

A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 bővíti a Windows SharePoint Services szolgáltatásainak körét: rendszerezési, indexelési és felügyeleti eszközöket biztosít a SharePoint alapú helyekhez, valamint lehetővé teszi az egyes helyeken rögzített információknak a szervezet egésze számára való közzétételét. A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 révén személyek szerint is irányíthatók az információk: kiválasztható a célközönség, valamint a személyes és a vállalati szükségletekhez való hozzáigazításra használható eszközöket is tartalmaz. A webkijelzők és az XML alapú nézetek segítségével rugalmas és robusztus alkalmazásintegrációra ad módot, a webszolgáltatások pedig bővíthető felhasználói felületen keresztül érhetők el.

Az informatikusok egyre nagyobb mértékben kénytelenek szembesülni a webes csoportmunka iránti igénnyel, ami az intranetes webhelyek kezelhetetlen elburjánzásához, növekvő költségekhez, és a rendszerek bonyolultabbá válásához vezet. A Windows SharePoint Services kielégíti az informatikusok körében az integrált, a költségeket és a bonyolultságot csökkentő platform iránt jelentkező szükségletet. Optimális egyensúlyt teremt a felhasználók számára nyújtott zavartalan, önkiszolgáló használati lehetőségek, valamint a skálázható, bővíthető és nagy teljesítményű felügyeleti környezet között, amely sokféle funkcióval van felruházva (például kvóták, tartalomzárolás, a helyek korának automatikus kezelése, más néven életciklus-kezelés stb.).

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle