Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SharePoint katasztrófa-elhárítása

Laptop

A SharePoint katasztrófa-elhárítása

Néhány egyszerű lépéssel elejét vehetjük az igazi katasztrófának, ha baj esetére előre gondolkodunk.

A SharePoint-technológiák, vagyis a SharePoint Portal Server (2003) és a Windows SharePoint Services (2.0) az Internet Information Servicesre (IIS) és az SQL Serverre együttesen épülnek.

Bár mindkét alaprendszernek megvan a maga biztonsági mentési lehetősége, baj esetén biztosabb és gyorsabb visszaállítást tesznek lehetővé a SharePoint beépített funkciói. Ezekkel tehát nem árt tisztában lenni még akkor is, ha egyébként az IIS és az SQL szintjén már mindent megtettünk a katasztrófa elkerülése végett.

A Microsoft nemrég adta ki azt a dokumentációt, amely részletesen bemutatja a SharePoint-technológiák katasztrófa-elhárítási lehetőségeit, és az ehhez használatos eszközöket.

A Windows SharePoint Services és a Windows Server 2003 együttese azonnali előnyöket nyújt a végfelhasználóknak és az együttműködő csoportoknak: integrált csoportmunka-eszközöket biztosít, amelyek lehetővé teszik a dokumentumok beadását és kivételét, a verziókezelést, vitafórumok, listák és felmérések, valamint eseménynaptárak használatát. Ha figyelembe vesszük, hogy ezeken a lehetőségeken túl a csoporttagok elérhetősége is megtekinthető, érthető, miért nő meg nagymértékben az infomunkások hatékonysága.

A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 bővíti a Windows SharePoint Services szolgáltatásainak körét: rendszerezési, indexelési és felügyeleti eszközöket biztosít a SharePoint alapú helyekhez, valamint lehetővé teszi az egyes helyeken rögzített információknak a szervezet egésze számára való közzétételét. A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 révén személyek szerint is irányíthatók az információk: kiválasztható a célközönség, valamint a személyes és a vállalati szükségletekhez való hozzáigazításra használható eszközöket is tartalmaz. A webkijelzők és az XML alapú nézetek segítségével rugalmas és robusztus alkalmazásintegrációra ad módot, a webszolgáltatások pedig bővíthető felhasználói felületen keresztül érhetők el.

Az informatikusok egyre nagyobb mértékben kénytelenek szembesülni a webes csoportmunka iránti igénnyel, ami az intranetes webhelyek kezelhetetlen elburjánzásához, növekvő költségekhez, és a rendszerek bonyolultabbá válásához vezet. A Windows SharePoint Services kielégíti az informatikusok körében az integrált, a költségeket és a bonyolultságot csökkentő platform iránt jelentkező szükségletet. Optimális egyensúlyt teremt a felhasználók számára nyújtott zavartalan, önkiszolgáló használati lehetőségek, valamint a skálázható, bővíthető és nagy teljesítményű felügyeleti környezet között, amely sokféle funkcióval van felruházva (például kvóták, tartalomzárolás, a helyek korának automatikus kezelése, más néven életciklus-kezelés stb.).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés