Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Philips bojkottálja a Microsoftot

Laptop

A Philips bojkottálja a Microsoftot

A világ harmadik legnagyobb szórakoztató-elektronikai gyártójának ˝olyan technológiára van szüksége, ami működik, mindenki számára elérhető, tisztességes úton terjesztett és nem erőltetik rá senkire˝…

A Philips Electronics tegnapi bejelentése szerint a vállalat internetes zeneszolgáltatókat ösztönöz arra, hogy az ő segítségével forgalmazzák zenéiket és előzzék meg a kalózkodást, ezzel kívánva lépéseket tenni ˝bizonyos˝ más vállalatoknak digitális világuralma ellen – adta hírül a Reuters a Philips North American Consumer Electronics vezetőjével, Larry Blanforddal készített interjújában.

Az Európa legnagyobb, illetve a világ harmadik (1. Sony, 2. Matsushita-Panasonic) legnagyobb szórakoztató-elektronikai gyártójaként ismert vállalat ennek értelmében nem kívánja a Microsoft Windows Media Player technológiáját alkalmazni, mondván ˝olyan technológiára van szüksége, ami működik, mindenki számára elérhető, tisztességes úton terjesztett, és nem erőltetik rá senkire˝. Lehetősége egyébként így is marad bőven, lévén például az Apple vagy a RealNetworks technológiái is rendelkezésre állnak.

A lépés előzménye az, hogy a Microsoft Music Club tagjai csak úgy tudják lejátszani a fizetős tartalomként letöltött zenéket, ha a Windows Media Playert használják, amely a Windows operációs rendszer integrált részeként áll rendelkezésére a világ számítógép-felhasználói döntő többségének. A szoftvergyártó óriás egyelőre nem reagált a bejelentésre.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés