Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Norton AntiVirus 2004-et a Windows XP 25 bootolása után újra kell aktiválni

Laptop

A Norton AntiVirus 2004-et a Windows XP 25 bootolása után újra kell aktiválni

A Symantecnél egyelőre értetlenül állnak az eset fölött – vélhetően a Windows XP SP1 is szerepet játszik a hibában.

A múlt hónapban megjelent Symantec Norton AntiVirus 2004 felhasználói egyre nagyobb számban, érdekes hibára figyeltek fel: Windows XP-t használva 25 rendszerindítás után a vírusvédelmi szoftver ismételten aktiválást kér, annak ellenére, hogy ezt a felhasználó már korábban (a telepítéstől számítva 14 napja van rá) elvégezte.

Norman Kohlberger, a Symantec termékmenedzsere szerint egyelőre értetlenül állnak az eset fölött, lévén eddig csak annyi derült ki, hogy a hibajelenség Windows XP SP1(a)-ra és a Norton AntiVirus 2004 amerikai és nemzetközi angol változatára korlátozódik. A Symantec a hibával találkozó felhasználóknak egyelőre azt javasolja, hogy vegyék fel a kapcsolatot a helyi képviselet terméktámogató központjával. A hiba felderítésén és kijavításán, melyet patch formájában fognak kiadni, már dolgoznak.

Ismeretes, hogy a kalózszoftverek arányát visszaszorítandó döntött úgy a Symantec, hogy a Norton Antivirus 2004 termékaktiválási eljárással kerül forgalomba. A Symantec közölte azt is, hogy a közeljövőben megjelenő termékei szintén igényelni fogják az eljárást. Del Smith, a Symantec vezető termékmenedzsere elmondta, hogy az aktiválás elsősorban a felhasználók érdekében született meg, hiszen évről évre hamisított szoftverek milliói kerülnek ˝piacra˝ (a cég becslése szerint ez valahol 3,6 milliónál található egy évre kivetítve). Ez természetesen nemcsak a becsapott vásárlóknak okoz bosszúságot, de a Symantec bevételeit is csökkenti.

A Microsoft nyitotta meg a sort a nagyobb szoftverfejlesztők közül a termékaktiválás alkalmazásában. Több neves cég is követte már a példáját: az Adobe Systems és a Macromedia után most a Symantec is beáll a sorba.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés