Connect with us

A Microsoft újabb részleteket hozott nyilvánosságra a legújabb Office-ról

Laptop

A Microsoft újabb részleteket hozott nyilvánosságra a legújabb Office-ról

Az eddig egyszerűen Microsoft Office ˝NGO˝-ként ismert új irodai programcsomag részleteiről Heikki Kanerva, a Microsoft Office Program Management részlegének igazgatója nyilatkozott.

˝Élet az XP után˝ – alig egy évvel a Microsoft Office XP, a jubileumi 10.0-ás verzió kiadása után részletes információk láttak napvilágot az eddig csak ˝NGO˝ (New Generation of Office) kódnéven ismert új MS Office irodai programcsomagról, amely a Microsoft eddigi verziószám-rendjét követve a 11.0-ás verziószámot fogja kapni.

Az Office .Net-ként is a köztudatba került új Office-ról korábban már megjelent egy Macromedia Flash prezentáció, amely jó néhányat bemutatott az irodai programcsomag és a .Net egyesítéséből született új lehetőségekből.

A Microsoft Office következő generációja teljes mértékben a .Net elképzelés köré épül, nagyban segítve felhasználóit munkavégzési szabadságuk kiterjesztésében, illetve munkájuk más felhasználókkal való megosztásában. Természetesen a programcsomag emellett az elődökhöz hasonlóan a helyi Desktopon is teljes funkcionalitásában használható marad az online szolgáltatások (MyOffice személyi portál, e-mail postafiók faxtámogatással, időbeosztás, riasztások, Meeting/Team Workspaces, support) nélkül is.

Heikki Kanerva, a Microsoft Office Program Management részlegének igazgatója megerősítette, hogy a fejlett csoportmunka az új Office két nagy újításának egyike. Ami a másik újítást illeti, Kanerva talányosan jegyezte meg, hogy csapata azon igyekszik, hogy a felhasználók lokálisan vagy globálisan 1. könnyen megtalálják az őket érdeklő adatokat, 2. könnyen kapcsolódni tudjanak hozzájuk, 3. azok tartalmától függően olyan döntéseket tudjanak hozni, amelyeket aztán beillesztenek a (csoportos) munkarendbe, így téve gyorsabbá és/vagy hatékonyabbá a munkát. Kanerva nem nyilatkozott az Outlook vagy más Office-alkalmazások egyéb, speciális tulajdonságairól.

Ami még Kanerva nyilatkozatából kiderült, hogy az Office 11.0 az XML-re, a SharePoint Portal Serverre és a SharePoint Team Servicesre fókuszál, és a kommunikációt az e-mail mellett az instant messagingre, telefonokra, PDA-kra és Tablet PC-kre is kiterjeszti. Az új Office-t fejlesztő csapat továbbá elkötelezett az adatbiztonság (vonatkoztatva akár a biztonsági résekre, akár egyéb programhibákra) és az előd Office-ok hibáinak kiküszöbölése mellett.

A Visual Basic alkalmazások további támogatása ugyancsak része az új Office fejlesztési irányvonalának. Steven Sinofsky, a Microsoft Office részleg elnökhelyettesének szavaiból azonban kiderült az is, hogy – bár a Visual Basicet még legalább két Office-generáció biztosan támogatni fogja – a jövő Office-ai egy, az eredeti Visual Basictől kissé különböző, annak a .Net lehetőségeit teljes mértékben kihasználni tudó változatát (is) tartalmazni fogják.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom