Connect with us

A Microsoft Research pályázata fiatal kutatóknak

Laptop

A Microsoft Research pályázata fiatal kutatóknak

A Microsoft mindig is szoros kapcsolatban állt a felsőoktatással, és számos programmal támogatta a felsőoktatási képzésben résztvevő hallgatókat. Ennek a kapcsolatnak a részeként a Microsoft most olyan ifjú kutatókat keres, akik kiemelkedő informatikai ismeretekkel rendelkeznek, kreatívak és innovatív ötletekkel állnak elő.

A Microsoft Research Kelet- és Közép Európai Oktatási Kapcsolatok Csoportja pályázatot írt ki fiatal kutatók és kutatócsoportok számára. A pályázatra jelentkezőktől olyan kreatív kutatási projekteket várnak, melyek a Microsoft technológiáinak felhasználására épülnek.

A pályázaton Bulgária, Horvátország, a Cseh Köztársaság, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia azon diákjai vehetnek részt, akik jelenleg írják szakdolgozatukat, vagy doktori disszertációjukon dolgoznak. A beküldendő pályamunkák angol nyelven maximum három oldal terjedelműek lehetnek, és csakis az msruree@microsoft.com e-mail címen lehet azokat eljuttatni a Microsoft Research központjába.

A pályázatot három kategóriában hirdették meg, melyek a Tablet PC, a SmartPhone és a Peer-to-peer technológiák. A beküldött anyagokat a bíráló bizottság háromféle szempontból értékeli:
– innováció – azaz az ötlet újdonságtartalma
– érték – az ötlet hasznossága
– a Microsoft technológiáinak használata

A legjobb pályamunkák beküldői különböző tárgyi nyereményeket kaphatnak, illetve anyagi támogatást a kutatási cél megvalósításához. A pályázatok beadási határideje: 2003. október 10.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom