Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft nyomoz a kiszivárgott Windows 2003 corporate kulcs után

Laptop

A Microsoft nyomoz a kiszivárgott Windows 2003 corporate kulcs után

A szoftveróriás, közlése szerint a Windows Server 2003 valamennyi változatát aktiválás nélkül használhatóvá tévő corporate kulcs kiszivárgásának helyét képes visszanyomozni.

Ismeretes, hogy még meg sem jelent a Windows Server 2003, már az elkészülte után pár nappal kiszivárgott a Microsofttól az a kulcs (VLK – volume license key), amely úgynevezett corporate célokra van fenntartva, és alkalmazásával az operációs rendszer aktiválás nélkül használható.

A szoftveróriás, közlése szerint a kulcs kiszivárgásának helyét képes visszanyomozni. Ugyanakkor nem árult el részleteket arra vonatkozóan, hogy a nyomozást milyen módszerekkel kívánja kivitelezni, illetve nem beszélt a lehetséges, általa alkalmazandó, a kulcstolvaj elleni szankciókról sem.

Tudni kell azonban, hogy a Microsoftnak – a felderítés nélkül is – van fegyvere a kiszivárgott kulccsal telepített operációs rendszerek ellehetetlenítésére. Ugyanis a Windows XP-nél alkalmazott ˝szokatlanul durva másolásvédelmi eljárás˝ ebben az esetben is alkalmazható: a frissítések/javítások nyilván egy idő után majd ugyancsak megtagadják a futást az illegális kulccsal telepített Windows Server 2003 példányokon.

Sőt! A Windows Update-en ˝valami készül˝ – de ez már egy másik cikk témája…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés