Connect with us

technokrata

A Microsoft nyomoz a kiszivárgott Windows 2003 corporate kulcs után

Laptop

A Microsoft nyomoz a kiszivárgott Windows 2003 corporate kulcs után

A szoftveróriás, közlése szerint a Windows Server 2003 valamennyi változatát aktiválás nélkül használhatóvá tévő corporate kulcs kiszivárgásának helyét képes visszanyomozni.

Ismeretes, hogy még meg sem jelent a Windows Server 2003, már az elkészülte után pár nappal kiszivárgott a Microsofttól az a kulcs (VLK – volume license key), amely úgynevezett corporate célokra van fenntartva, és alkalmazásával az operációs rendszer aktiválás nélkül használható.

A szoftveróriás, közlése szerint a kulcs kiszivárgásának helyét képes visszanyomozni. Ugyanakkor nem árult el részleteket arra vonatkozóan, hogy a nyomozást milyen módszerekkel kívánja kivitelezni, illetve nem beszélt a lehetséges, általa alkalmazandó, a kulcstolvaj elleni szankciókról sem.

Tudni kell azonban, hogy a Microsoftnak – a felderítés nélkül is – van fegyvere a kiszivárgott kulccsal telepített operációs rendszerek ellehetetlenítésére. Ugyanis a Windows XP-nél alkalmazott ˝szokatlanul durva másolásvédelmi eljárás˝ ebben az esetben is alkalmazható: a frissítések/javítások nyilván egy idő után majd ugyancsak megtagadják a futást az illegális kulccsal telepített Windows Server 2003 példányokon.

Sőt! A Windows Update-en ˝valami készül˝ – de ez már egy másik cikk témája…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle