Connect with us

technokrata

A Microsoft nyilvánosságra hozta a DirectX 9 pontos részleteit

Laptop

A Microsoft nyilvánosságra hozta a DirectX 9 pontos részleteit

A már a HLSL programnyelvet használó DirectX 9 részleteiről Ted Hase, a Microsoft Windows Third-Party Gaming and Entertainment részlegének igazgatója nyilatkozott.

A Microsoft hivatalosan is bejelentette az új DirectX 9 elkészültét, amely pillanatnyilag beta változatban létezik, és néhány napja hozzáférhető a tesztelők számára. A DirectX 9 részleteiről Ted Hase, a Microsoft Windows Third-Party Gaming and Entertainment részlegének igazgatója nyilatkozott.

Az új DirectX már a Microsoft magas szintű shader programnyelvét (HLSL) használja, amelynek új programozási modellje sokkal könnyebben használható grafikus eszközkészletet nyújt a fejlesztők számára. A HLSL a C programnyelven alapul, és benne egy új fejlesztői felület mutatkozott be, eleve a 3D-s grafikai modellezés legmagasabb követelményeire optimalizálva. A HLSL kompatibilis a jelenlegi, DirectX-et használó GPU-kkal (is), így a grafikus hardvereszközök széles skáláját támogatja.

A DirectX 9.0 a következő új szolgáltatásokat tartalmazza a fejlesztők munkájához:
– valós idejű, egy wireframe-csúcspont körzetén belül több különálló mozgás lehetősége (az összetett testmozgású élőlények valósághű modellezése)
– Direct3D Pixel és Vertex Shader 2.0 (jobb alacsonyszintű programozhatóság)
– új programozható shadermodellek a Microsoft Visual Studio .Net fejlesztőrendszerrel integrálva
– fejlesztett DirectShow videorenderelő hardvergyorsítás
– a DirectMusic Producer új verziója (a DirectMusic-támogatottság fejlesztésére)
– új DirectX Media Object (DMO) készítő varázslók (hangeffektekhez)
– új DirectMusic eszközök (MIDI)
– fejlesztett DirectPlay teljesítmény (hálózati játékokhoz)
– DirectPlay a Pocket PC 2002-höz

Ismeretes, hogy a DirectX 9 a megjelenést követően szinte azonnal hozzáférhetővé vált szerte az Interneten, miközben ügyes kezű ˝fejlesztők˝ nem csak az augusztus 20-ai time-limitet távolították el, hanem megoldották, hogy már a csomag nyomtalanul uninstallálható minden operációs rendszerről – mindezek mellett pedig immár telepíthetővé vált az új, még beta állapotú Windowsokra is (.Net).

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle