Connect with us

technokrata

A Microsoft megszünteti a felugró hirdetéseket

Laptop

A Microsoft megszünteti a felugró hirdetéseket

Az MSN site-okról fokozatosan kihalnak az új böngészőablakot nyitó reklámok.

A Microsoft fokozatosan megszünteti a felugró (akár az aktív ablak alá, akár fölé), úgynevezett pop-up, illetve pop-under típusú hirdetéseket az MSN oldalain. Az amerikai MSN oldalakról már 2003 végétől elmaradtak az ilyen reklámok, míg a brit, belga, valamint az észak-európai MSN oldalakról nyáron tűnnek majd el. A folyamat ezután továbbterjed majd az összes többi MSN oldalra is.

Az MSN oldalainak világszerte mintegy 350 millió látogatója van, és a Microsoft a felugró reklámok korlátozását az után kezdte meg, hogy az AOL is hasonló lépéseket tett amerikai oldalaira vonatkoztatva. A döntés oka mindkét vállalatnál az volt, hogy a felhasználók nem nagyon kedvelik ezt a fajta erőszakos hirdetési formát.

Persze az e fajta hirdetések megszüntetése nem fog űrt hagyni a reklámpiacon, ugyanis a Microsoft kísérletezik az úgynevezett unicast videoreklámokkal, amelyek 30 másodperces, TV-reklám-szerű rövidfilmek lesznek, és az alkalmazó website-okon való kattintáskor véletlenszerűen jelennek majd meg. Az új videoreklámok tesztelése jelenleg is tart, világszerte 15 website bevonásával, mint például az MSN, az ABCNews, a Pepsi vagy a Honda.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle