Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft megnyitja Tudásbázisát az MVP-k előtt

Laptop

A Microsoft megnyitja Tudásbázisát az MVP-k előtt

Az idei MVP-csúcstalálkozó vendégei a kommunikációs csatornákat erősítő új eszközökről és programokról hallhattak, amelyek megkönnyítik a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos visszajelzéseket és jobb feltételeket teremtenek a terméktámogatás számára.

A Microsoft 2004 áprilisában csúcstalálkozót tartott 1500, Microsoft technológiában jártas szakértő, azaz úgynevezett MPV (Most Valuable Professional) részére Washingtonban, melynek keretében több, igen fontos bejelentésre került sor.

A Microsoft Corporation vezetői bemutatták az egyelőre próbaüzemben működő Community Solutions Content Program for Microsoft Knowledge Base nevű programot, amely lehetővé teszi az MVP-k számára, hogy a Microsoft termékekkel és technológiákkal foglalkozó Microsoft Tudásbázis (Microsoft Knowledge Base) részeként működő Community Solutions webhely számára tartalmat készítsenek.

Új információk hangzottak el a 2003 októberében beindított Microsoft MVP Forráskód-licencprogramról is. A jogosult országokból eddig több mint 200 MVP szerzett licencet a Megosztott Forráskód Kezdeményezés keretében, akik ezáltal hozzáférhetnek a Microsoft vagyonának egyik legértékesebb darabjához, a Windows forráskódjához.

A csúcstalálkozó keretében olyan új segítő és közösségi eszközöket is bemutattak, amelyek új visszajelzési csatornát biztosítanak az MVP-k számára. Az ügyfelek ezeken keresztül nyújthatnak be a termékekkel és azok funkcióival kapcsolatos javaslatokat, és megvitathatják a felmerült ötleteket még a termékfejlesztés szakaszában. A visszajelzések közvetlenül a Microsoft adott technológiáért felelős csoportjához futnak be, mely ezután reagál a legtöbb szavazatot összegyűjtő javaslatokra.

A Microsoft Most Valuable Professional Award Program

A Microsoft az 1990-es évek elején indította el a Most Valuable Professional (MVP) Award Programot, azzal a céllal, hogy elismerje a nagyközönség azon tagjainak munkáját, akik idejüket és informatikai szakértelmüket a többi felhasználó megsegítésére fordítják. Az indítás óta eltelt idő alatt folyamatosan nőtt a Microsoft MVP Award Program tagjainak száma; a 2004-es díjazási évben 170 százalékos volt az emelkedés. A kezdeményezés mára több mint 2500 tagot tudhat sorai között, akik 63 országot, és 20 nyelvterületet képviselnek, ismereteik pedig több mint 70 Microsoft-technológiára terjednek ki. Az MVP-k mélyreható és szerteágazó ismeretekkel rendelkeznek legalább egy Microsoft-termékről, és ismereteiket szívesen osztják meg másokkal.

A legtöbb MVP több mint 15 éves technikai tapasztalattal rendelkezik saját szakterületén; férfiak és nők egyaránt vannak köztük, a legfiatalabb 13 éves, a legidősebbek pedig hatvanas éveik közepén járnak. Társadalmi hátterük és szakmájuk tekintetében nagy változatosságot mutatnak: vannak publikáló írók, webhelykezelők, ismeretterjesztő előadók, oktatók és professzionális fejlesztők. Ha MVP nyújt technikai segítséget egy online vagy offline közönségben, a többiek és az ügyfelek azonnal tudják, hogy egy tapasztalt és hozzáértő személytől kapnak kiváló tanácsot.

A díjakat a Microsoft technikai közösségének legkiemelkedőbb tagjai kapják, cserébe azért, hogy hozzájárultak több száz online és offline technikai közösség ismereteinek növeléséhez Microsoft nyilvános hírcsoportokban, külső működtetésű webes hirdetőtáblákon, webes naplókban és felhasználócsoportokban – amelyek mind nagy népszerűségnek örvendenek a Microsoft termékeivel, technológiáival és szolgáltatásaival kapcsolatban egymással kommunikáló felhasználók körében.

„Az MVP-k kivételes értéket képviselnek a felhasználói közösségen belül, segítenek, hogy jobban megértsük ügyfeleink szükségleteit, és megtudjuk, mire használják termékeinket” – mondta a csúcstalálkozón Steve Ballmer vezérigazgató. „Lelkes munkájukkal nap mint nap támogatják ügyfeleinket, mind a gyakorlati kérdések megválaszolásában, mind a stratégiai tervezés folyamán.”

MVP-k Magyarországon

Magyarország 2003. második félévében csatlakozott a nemzetközi MVP Programhoz. Jelenleg nyolc főből áll a hazai MVP-k köre, akik közül hatan vettek részt a washingtoni csúcstalálkozón.

„Örülünk, hogy hazánkban is sikeresen beindult az MVP Program, és reméljük a magyar felhasználók is minél előbb tapasztalni fogják ennek előnyeit” – mondta Stroh Edina a Microsoft Magyarország MVP programfelelőse. – „A jelenlegi 8 MVP a tavaly novemberi első körös jelölésből származik, de reméljük a fél évente esedékes jelölések mindegyikén tudunk majd új MVP tagokat javasolni, ezzel is bővítve a hazai elismert szakértők körét.”

„Idén februárban derült ki, hogy a két fordulós kiválasztás után mi nyolcan kerültünk be a hazai MVP-k körébe. Ez mindannyiunknak nagy megtiszteltetés volt, hiszen ez azt jelenti, hogy a Microsoft elismeri szakértelmünket, és eddigi tevékenységeinket” – mondta Gál Tamás, rendszermérnök, az egyik hazai MVP. „A mostani csúcstalálkozó több okból is nagyon hasznos volt számomra. Egyrészt személyes kapcsolatba kerülhettem azzal a hét emberrel, akikkel hónapok óta szinte minden nap értekezünk elektronikus úton. Másrészt megismertették velünk a Microsoft legújabb fejlesztéseit, és közvetlen kapcsolatba kerülhettünk az ott dolgozó fejlesztőkkel, termékspecialistákkal. Érezhető volt, hogy kíváncsiak a véleményünkre, és adnak arra, amit mondunk!”

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés