Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft JAVA Virtual Machine a Windows XP SP1a telepítése után is használható

Laptop

A Microsoft JAVA Virtual Machine a Windows XP SP1a telepítése után is használható

Bár a Microsoft hivatalosan kivette a JAVA Virtual Machine-t a Windows XP-ből, az – ha nagyon akarjuk – mégis használható.

Ismeretes, hogy a Microsoft a Windows XP SP1a kiadásával hivatalosan kivette a JAVA Virtual Machine-t a Windows XP-ből, hogy helyette a felhasználók a SUN változatát telepítsék (ezt automatikusan megteszi majd a hamarosan megjelenő Windows XP SP1b).

Az ügy hátterében a Microsoft és a Sun közötti, régóta húzodó per áll, amellyel – nagyon leegyszerűsítve – a vállalatok azt kívánják eldönteni, hogy melyikük JAVA Virtual Machine (platformfüggetlen szoftverfuttató környezet) programja (ezt Magyarországon olyan ismert internetes szolgáltatások használják, mint például az OTP Direct) legyen része az operációs rendszernek. A SUN pert nyert, így J. Frederick Motz amerikai bíró kötelezte a Microsoftot saját JAVA VM-jének lecserélésére a SUN azonos funkciójú termékére, aminek első lépéseként a Microsoft a Windows XP SP1a-val teljesen kivette a JAVA VM-t az operációs rendszerből.

Azonban ezzel a Microsoft JAVA VM nem halt ki végleg, ugyanis visszaállításához mindössze le kell tölteni az Internetről és telepíteni – az eredmény az eredeti (SP1-es) állapot, akkor is, ha a javítócsomag ilyen formában – hivatalosan – már nem érhető el.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés