Connect with us

technokrata

A Microsoft Excel sem biztonságos!

Laptop

A Microsoft Excel sem biztonságos!

A Microsoft csupán részben korrigálta azt a hibát, amely az Outlook használata során lép fel, ha Microsoft Office-t használunk a levél megírására…

A Microsoft csupán részben oldotta meg az Office-problémát – állítja Georgi Guninski, veterán bugvadász.

Mint már arról hírt adtunk, az Outlook használatakor biztonsági probléma léphet fel, ha a Microsoft Office-t használjuk levélírásra. Annak ellenére, hogy a bejövő levelek esetében a HTML-scriptek blokkolva vannak, az e-mailek megválaszolása, vagy továbbítása esetén a Wordöt használva már futhatnak az akár rosszindulatú kódsorok is.

Azonban a Microsoft új javítókódja csak az Outlookhoz és a Wordhöz használható, az Excelen keresztül továbbra is szabad az út – állítja Guninski.

A szakértő nyilvánosságra hozta a részleteket (kapcsolódó linkek) azzal kapcsolatban, hogy lehet beágyazni egy aktív tartalmat az .xls kiterjesztésű file-okba, amelyek hasonló problémákat okozhatnak – és amelyeket a friss javítókód sem kezel.

A veterán hibavadász közleményéhez nem kérte a Microsoft engedélyét, ugyanis úgy véli, hogy a szoftvergyártó óriás elég nehézkesen javítja a hibákat.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek