Connect with us

A Microsoft Dynamic Systems kezdeményezése új lehetőségeket teremt a számítástechnikai partnerek szá

Laptop

A Microsoft Dynamic Systems kezdeményezése új lehetőségeket teremt a számítástechnikai partnerek szá

A Centrata, a Computer Associates, a Consera, a Dell, az EDS, a HP, az Opsware és a Think Dynamics az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez.

[sajtóközlemény] A Microsoft bejelentette, hogy számítástechnikai partnerei közül egyre többen csatlakoznak a „Dinamikus rendszer” nevű kezdeményezéséhez (Dynamic Systems Initiative – DSI). A kezdeményezés célja, hogy egy olyan szoftverarchitektúra körül egyesítse a hardver- és szoftvergyártókat, valamint a szolgáltatóvállalatokat, amely lehetőséget nyújt a felhasználóknak a hardvereszközök szabványosságában rejlő erő kiaknázására, és egyszerűbbé, automatizálhatóvá és rugalmassá teszi az informatikai rendszerek működtetését. A Microsoft kezdeményezése keretében biztosított szoftverarchitektúra és termékek új innovációs és üzleti lehetőségeket teremtenek a számítástechnikai partnercégek számára. A szabványos hardvert gyártó vállalatok a DSI technológiát támogató, komoly erőt képviselő új rendszereket és megoldásokat készíthetnek. Ezek kisebb birtoklási költségek mellett eddig ismeretlen szintű integrációt, automatizációt és rugalmasságot tesznek lehetővé. Ez az intelligens új infrastruktúra az iparág vezető szoftvergyártóit és az újonnan alakultakat egyaránt nagyszerű új szoftvermegoldások elkészítéséhez segíti hozzá. A szolgáltatók hatékonyabban működtethetik adatközpontjaikat, és rugalmasabb, versenyképesebb szolgáltatáskínálatot hozhatnak piacra.

A számítástechnikai iparág növekvő támogatása

A hardvergyártók már dolgoznak a dinamikus rendszerek alapjául használható hardverek és komplett megoldások tervezésén. A Microsoft által gyártott szoftverek és a hardvergyártók új hardvereszközei együttesével a vásárlók hatékonyabb és felügyelhetőbb megoldásokhoz juthatnak. A vezető számítástechnikai cégek, például a Dell Computer Corp. és a HP már felismerték a DSI kezdeményezésben rejlő lehetőségeket, és ezt tükröző anyagi áldozatokat is hoztak.

A Microsoft és a HP között az elmúlt évben végbemenő szoros együttműködés azt eredményezte, hogy a felhasználók gyorsan learathatják az integrált hardveres és szoftveres megoldásból származó hasznot, és megtapasztalhatják, milyen előnyökkel járnak a dinamikus rendszerek a heterogén adatközponti környezetekben.

Már léteznek olyan kezdeti felügyeleti és automatizálási lehetőségek, amelyeket a szoftvergyártók kihasználhatnak meglévő kínálatuk hatókörének kibővítésére. Ilyen például az Automated Deployment Services (ADS, automatikus bevezetési szolgáltatás) nevű szolgáltatás. A Microsoft egyre újabb és újabb termékeket fog készíteni, amelyek egyre mélyebb szinten támogatják a rendszerdefiniáló modellt (SDM), ami lényegileg új megoldások elkészítését teszi lehetővé a szoftvergyártók számára. Ezekkel megoldhatják az elosztott környezetben működő laza csatolású alkalmazások felügyeletével járó problémákat.

A pályájuk elején álló szoftvergyártók, amilyen például a Centrata Inc., a Consera Software Corp., az Opsware Inc. és a Think Dynamics Inc. szintén jelentős előnyökre tehetnek szert a Microsoft SDM-kompatibilis termékeit támogató rendszerek révén. Ha az érték-előállítási lánc következő szemét vizsgáljuk, a független szoftvergyártók a szabványosabb operációs környezetben nagyobb értéket nyújthatnak ügyfeleiknek.

Ha a kihelyezett vagy outsourcing szolgáltatásokat nyújtó cégek dinamikus rendszereket használnak az adatközpontjaikban, azáltal jelentősen megnövelhetik a hatékonyságukat és az ügyfelek kiszolgálásának színvonalát. Ezenkívül konzultációs szolgáltatásaikból származó lehetőségeik is új lendületet kaphatnak: segítséget nyújthatnak ügyfeleiknek a dinamikus rendszerek és az üzleti folyamatok közötti összhang megteremtéséhez.

A távlatok

A „Dinamikus rendszer” kezdeményezést támogató hardverekkel szembeni architekturális követelményeket a Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) 2003 nevű rendezvényen fogja részletesebben ismertetni a Microsoft. A konferenciára New Orleansben, május 6. és 8. között kerül sor.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom