Connect with us

technokrata

A lehetőségek vezérlik a Microsoft Üzleti Megoldások kereskedelmi csatornájának átalakítását

Laptop

A lehetőségek vezérlik a Microsoft Üzleti Megoldások kereskedelmi csatornájának átalakítását

Újdonság a viszonteladók számára a Microsoft Üzleti Megoldási Kompetencia, valamint az új viszonteladói szerződés.

A Microsoft Corporation olyan új üzleti kezdeményezést jelentett be, amelynek révén a Microsoft Üzleti Megoldásokat (Business Solutions) értékesítő partnerek világszerte tovább javíthatják ügyfeleik számára nyújtott szolgáltatásaikat. 2004. július 1-jétől a Microsoft 12 hónapot biztosít a Microsoft üzleti megoldásokat értékesítő partnerek számára, hogy áttérhessenek a Microsoft Partner Program (MSPP) nevű globális keretrendszerre. A Microsoft Üzleti Megoldási Kompetencia a kilencedik lesz a Microsoft Partner Program megoldási kompetenciáinak sorában. Az, hogy a Microsoft Üzleti megoldások beépülnek a Microsoft Partner Programba, mérföldkövet jelent a program fejlődésében.

Szintén július elsejétől új Megoldás Értékesítői Szerződést (Solution Provider Agreement – SPA) kínál fel a vállalat, egyidejűleg világviszonylatban konszolidálja Regionális Üzemeltetési Központjainak (Regional Operations Centers, ROC) hálózatát.

Az MSPP keretében új előnyök és konstrukciók válnak elérhetővé a partnerek számára, akik megfelelő összeg ellenében, kellő mértékű technikai támogatáshoz, képzéshez és konzultációs szolgáltatáshoz juthatnak annak érdekében, hogy megfelelhessenek ügyfélkörük és vállalkozásuk sajátos követelményeinek. A Microsoft kezdeményezések célja, hogy hozzájáruljon a partnercégek és az ügyfelek kapcsolatának javulásához, és tovább növelje az ügyfelek elégedettségét.

„A Microsoft Üzleti Megoldások technológiáira és szolgáltatásaira szakosodott partnereink egyedülálló szakértelemmel rendelkeznek, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megfeleljenek az ügyfelek elvárásainak” – jelentette ki Don Nelson, a Microsoft nemzetközi értékesítési és marketingcsoportjának partnerekért felelős igazgatója. „Annak érdekében, hogy megfelelhessünk ügyfeleink egyre növekvő igényeinek, fontos megőriznünk a Microsoft Üzleti Megoldások értékesítésére jogosult viszonteladói közösség egyedülálló szakértelmét. Az erre a területre szakosodott partnereink a keretrendszer segítségével sajátos ismereteiknek megfelelő új és teljes körű ügyfélmegoldások értékesítésére kapnak lehetőséget.”
A júniusban bevezetendő új Microsoft Üzleti Megoldási Kompetencia révén a vállalatok jelezhetik potenciális ügyfeleiknek, hogy szakértői az ERP- és CRM-megoldásoknak. Az új kompetencia – a partnerprogram egész keretrendszerének részeként – az előnyök mellett újfajta szolgáltatási konstrukciót is biztosít.

A partner szükségleteitől és beruházásának mértékétől függően az új szolgáltatási konstrukció a következő előnyöket foglalja magában: nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberek által nyújtott technikai támogatás, a Microsoft Üzleti Megoldások oktatóprogram, továbbá a Consultant Resource Center használata, mely különböző eszközök, sablonok, módszertani és gyakorlati útmutatók segítségével támogatja a Microsoft Üzleti Megoldásainak értékesítését és bevezetését. A még nagyobb anyagi áldozatot vállaló partnerek a Microsoft számukra kijelölt mérnökétől fognak további támogatásban részesülni.

„A mai bejelentések mérföldkövet jelentenek tavaly ősszel nyilvánosságra hozott terveink megvalósításában, amelyek célja, hogy kereskedelmi partnereink és ügyfeleink több üzleti értékhez juthassanak” – vélekedett Allison Watson, a Microsoft nemzetközi értékesítési és marketingcsoportjának alelnöke. „A Microsoft Üzleti Megoldásaihoz kapcsolódó szakértelemmel rendelkező partnereink nagy növekedés előtt állnak, hiszen az előrejelzések szerint 2008-ra 809 millió dollárra nő a kis- és középpiaci szegmens informatikai ráfordítása. Célunk, hogy folyamatosan biztosítsuk azokat az információkat, amelyekkel partnereink a legmagasabb színvonalú értékeket nyújthatnak ügyfeleiknek. Úgy véljük, hogy a Microsoft Partner Program és a Microsoft Üzleti Megoldási Kompetencia ilyen mércét állít partnereink elé.”

A Microsoft üzleti megoldásokat értékesítő partnerek számára alapvető változás, hogy az új modell keretében a programokban való részvétel, valamint a szolgáltatások és az előnyök külön lesznek választva a viszonteladói szerződési feltételektől. Az új Microsoft Üzleti Megoldás SPA szerződés az MSPP-n kívül is egységes feltételeket biztosít az egész világra vonatkozóan. A partnerek eldönthetik, hogy a jelenlegi viszonteladói szerződés feltételei szerint tevékenykednek-e tovább 2005 júliusáig, vagy megkötik a Megoldás Értékesítői Szerződést, annak 2004. júliusi bevezetése alkalmával.

Az SPA szerződés többek között a következő összetevőkből áll: A Microsoft Üzleti Megoldások olyan vállalatirányítási szoftvereinek és szolgáltatásainak terjesztése, amelyek nem kaphatók mennyiségi licencszerződés keretében, és amelyeket nem csak disztribútorok forgalmaznak; egységes szerződési feltételek az ügyfelekkel való üzletkötésre; tartós és kedvező árbevétel-szerzési lehetőségek; cím-odaítélési feltételek, amelyek megalapozzák az ügyfelek igényeinek maximális kielégítését.

A Microsoft a partnerek munkájának megkönnyítése érdekében összevonja, ezáltal hatékonyabbá teszi a Microsoft Üzleti Megoldásokhoz üzleti tevékenységeire vonatkozó kapcsolattartásra szolgáló szervezeti egységeit. Július 1-jei hatállyal a Microsoft három regionális üzemeltetési központban (Regional Operation Center, ROC) vonja össze disztribúciós tevékenységét. Az észak-amerikai és latin-amerikai partnerek tevékenységét az egyesült államokbeli Fargo városában működő ROC támogatja, az európai, közel-keleti és afrikai régiót a dublini ROC segíti, az ázsiai és óceániai térség partneri tevékenysége a Szingapúrban kialakított ROC hatáskörébe tartozik. A három ROC többek között a megrendelések kezelésével, a termékek leszállításával és terjesztésével, illetve követeléskezeléssel és –beszedéssel foglalkozik.

A Microsoft Üzleti Megoldásokat értékesítő partnereknek 12 hónap áll rendelkezésükre, hogy átgondolják az új program keretrendszerét és üzleti kezdeményezéseit, és csatlakozzanak azokhoz.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák