Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Kék Halál eddigi leghíresebb előfordulásai

Laptop

A Kék Halál eddigi leghíresebb előfordulásai

Repülőtéri és utcai kivetítők vagy a Windows 98 bemutatója – ˝egy kiállítás képei˝ itt…

A tegnapi, felhasználó által előállítható Kék Halállal kapcsolatos hírünkhöz való illusztrációkeresgélés közben tudatosult, hogy a jelenség bizony nem csak face-to-face sújthatja a felhasználókat, hanem nem egyszer már nyilvánosan is megmutatkozott.

A nyilvános megjelenések között vannak nagyon vagy kevésbé híresek, most a legérdekesebbeket gyűjtöttük össze.

Az Internet tele van olyan fotókkal, amikor repülőtereken, buszpályaudvarokon, banki terminálokon, illetve nyilvános bemutatókon a képernyőn a megfagyott Windows mementója látható – sőt kis ˝szerencsével˝ és odafigyeléssel magunk is lehet(t)ünk tanúi ilyen ˝látványosságnak˝.

Persze van, amikor nem ennyire súlyos a host számítógép operációs rendszerének problémája, és ˝csak˝ valami szaftos hibaüzenet kerül a közönség elé. Az Interneten ilyet is lehet találni bőven.

Vannak továbbá szellemes megoldások is, melyek igazán eredeti ötletnek számítanak – az egyik legérdekesebb ilyen a Kék Halál póló, amely közönséges kék pólóból egyszerú szitázással vált az informatikai világ rettegett jelképének viselhető hordozójává.

Talán azonban mindenen túltesz a Windows 98 comdexes bemutatóján, Bill Gates társaságában történt előfordulás, amikor egy USB-s eszköz csatlakoztatásának a CNN televíziócsatornán is látható demonstrációja közben egy egész világ láthatta a Kék Halál eljövetelét. Gates és a bemutatót végző kollégája egyébként akkor gyorsan kimagyarázta a helyzetet.

És végül egy valóságában a közönség számára nem látványos, ám annál nagyobb felzúdulást kiváltó Windows NT rendszerhiba – amely a USS Yorktown amerikai hadihajó vezérlésének teljes, 2 órás megbénulását okozta a Smart Ship haditengerészeti informatikai program megvalósítása során.

A nyilvános Kék Halál és egyéb rendszerhiba előfordulások képei kapcsolódó linkekként láthatók szerte az Interneten.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés