Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jobb klikk vészesen elviszi a processzoridőt a Windows XP-n

Laptop

A jobb klikk vészesen elviszi a processzoridőt a Windows XP-n

A javítás – a Microsoft szerint – túl komoly változtatásokat igényelne a kódban (ezért nem foglalkozik vele).

Végre a Microsoft is reagált (igaz, nem hivatalosan) arra a – figyelmesebb felhasználók számára nagyon is ismerős – jelenségre (hibára?), amely akkor mutatkozik, amikor Windows XP alatt egy file-ra úgy kattintunk az egér jobb gombjával (context menü előhívás), hogy előtte azt nem jelöltük ki normál, bal gombos kattintással.

Ekkor ugyanis – gépteljesítménytől és aktuális processzorfoglaltságtól függően – akár másodpercekre is 100%-ra ugrik az Explorer process processzorhasználata, sőt esetenként az egérkurzor-homokóra is jelzi a felhasználói beavatkozás lehetetlenségét, illetve a processzoridő-tartalék vészes (0-ra) visszaesését.

A probléma érdekessége, hogy csak Pentium III és Pentium 4, illetve AMD Athlon processzorral (Windows XP-t ilyen PC-k futtatnak a legtöbben) ellátott PC-ken sikerült előállítani.

A Microsoft szerint a javítás túl komoly változtatásokat igényelne a kódban – ez gyakorlatilag valószínűleg azt is jelenti, hogy nem foglalkozik, tehát a soron következő javítócsomagban, az SP2-ben sem találkozhatunk vele.

A megoldás tehát egyelőre az marad, hogy betartjuk a ˝hivatali utat˝, és először szépen kijelöljük a file-t, majd csak utána hívjuk elő a context menüt – vagy kivárjuk a sorunkat, amíg az Explorer ˝méltóztatik˝ leszállni a processzorról…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés