Connect with us

technokrata

A hiányosságok már a dokumentációban kezdődnek

Laptop

A hiányosságok már a dokumentációban kezdődnek

A Microsoft nagy reményeket fűz nemsokára bemutatkozó termékéhez, mely a jelenlegi megoldásoknál jóval biztonságosabb. Hiányosságok azonban itt is akadnak…

Egy biztonsági elemző, H. D. Moore arra hívta fel a figyelmet egy Vancouverben tartott konferencia alkalmával, hogy a Microsoft következő generációs webszolgáltatási platformja jó, de még mindig vannak hiányosságai. A .Net Framework számos hibája és biztonsági lyuka eltűnt, de könnyű félrekonfigurálni a szervert.

A publikált elemzésből kiderült, hogy a biztonsági hiányosságok mellett a legnagyobb gond a dokumentálásból, a kommentek írásából származik. Moore szerint ezek elég jelentős része rosszul van megírva, így aztán nem is csoda, hogy a fejlesztők (erre támaszkodva) kezei közül kikerülő alkalmazásokban szintén fellelhető némi hiányosság. Ennek ellenére Moore elemzése is azt mutatja, hogy a jelenlegi webszolgáltatási infrastruktúránál mindenképpen biztonságosabb lesz majd a .Net.

Ugyan nem volt jelen a konferencián, a Microsoft képviseletében Mike Kass, a .Net Framework termékmenedzsere mégis reagált az elhangzottakra: „A termék már közel négy hónapja létezik, a dokumentációt általánosságban jól fogadta a tesztelő közösség, de amennyiben bárminemű probléma érkezik ezzel kapcsolatban, természetesen utánanézünk a dolognak”.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle