Connect with us

technokrata

A DirectX 9a sem (volt) tökéletes…

Laptop

A DirectX 9a sem (volt) tökéletes…

Kevesen tudják, hogy a DirectX 9 javított verziójaként megjelent DirectX 9a-t kétszer adták ki. A javítás javításának okairól itt…

Amint arról többször hírt adtunk, a DirectX 9 múlt év decemberi kiadása után abban két súlyos hibát (melyek közül az egyik már fél éve ismert volt) is találtak, ezért három hónappal utána, március végén megjelent a DirectX 9a, amely egyszerre tett pontot mindkét hiba (és még néhány apróbb probléma) megoldási kísérleteinek végére.

Csakhogy a frissen megjelent API (application programming interface – alkalmazás-programozási felület) rövidesen eltűnt a Microsoft szervereiről. Ennek oka az ATI Catalyst 03.1 driverrel való inkompatibilitása volt. Mert bár már létezik a Catalyst 03.2 driver is, azonban előbbi jóval népszerűbb, lévén csak az működik jól a Counter-Strike nevű játékprogrammal, valamint egyébként is jobb a teljesítménye.

E ˝farkába harapó kígyó˝-t végülis a Microsoft bogozta ki azzal, hogy ismételten kiadta az immár az ATI Catalyst 03.1 driverrel (is) kompatibilis DirectX 9a verziót, így ez vált a legújabb hivatalos DirectX verzióvá, és amelynek jelenleg nem ismert egyéb hibája.

A Terminal Downloadból ez a javított verzió tölthető le.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle