Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nvidia nForce: napokon belül kapható

Laptop

Nvidia nForce: napokon belül kapható

Az Nvidia júniusban bemutatott új, nForce nevű chipkészlete jövő héten mutatkozik be az nagy gyártók alaplapjaiban. A GeForce2 típusú, nagy teljesítményű grafikus vezérlőt is tartalmazó chipkészlet két változatban kerül a piacra.

Az új chipkészlet fontos építőköve az általános teljesítménynövekedésnek mind alkalmazásfuttatási, mind pedig – az integrált GeForce2-nek köszönhetően – grafikai szinten. Független tesztelők mérései szerint az új chipkészlet mintegy 20 százalékkal nyújt nagyobb teljesítményt az AMD 760-as chipkészleténél. Az Nvidia ezt kihasználva jelentős részt szeretne magáénak tudni a chipkészlet-piacból, s megjegyzendő, hogy miután megismertette a világgal GPU-t, most technológiáját chipkészletbe integrálva igyekszik betörni a számára eddig megközelíthetetlen, integrált grafikai vezérlők mára 50%-os tért hódított piacára – az Xboxban pedig a konzolokba is bejutott.

Az AMD-nek az nForce új korszakot jelent az Athlon – most már Athlon XP – evolúciójában. A saját fejlesztésű 760-as chipkészlet gyártásának jövő évi befejezésével ezentúl kizárólag külső gyártók (Nvidia, Via, SIS) termékeire alapozza az Athlonokat és a Duronokat.

Az alaplapokban az új chipkészlet két, a nagy teljesítményű 420-as, illetve az olcsó 220-as változatban a jövő hét folyamán jelenik meg. A PC-gyártók óvatosabbak: a Compaq és a HP jövő évtől tervezi gépeibe az nForce-t.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés