Connect with us

Nvidia nForce: napokon belül kapható

Laptop

Nvidia nForce: napokon belül kapható

Az Nvidia júniusban bemutatott új, nForce nevű chipkészlete jövő héten mutatkozik be az nagy gyártók alaplapjaiban. A GeForce2 típusú, nagy teljesítményű grafikus vezérlőt is tartalmazó chipkészlet két változatban kerül a piacra.

Az új chipkészlet fontos építőköve az általános teljesítménynövekedésnek mind alkalmazásfuttatási, mind pedig – az integrált GeForce2-nek köszönhetően – grafikai szinten. Független tesztelők mérései szerint az új chipkészlet mintegy 20 százalékkal nyújt nagyobb teljesítményt az AMD 760-as chipkészleténél. Az Nvidia ezt kihasználva jelentős részt szeretne magáénak tudni a chipkészlet-piacból, s megjegyzendő, hogy miután megismertette a világgal GPU-t, most technológiáját chipkészletbe integrálva igyekszik betörni a számára eddig megközelíthetetlen, integrált grafikai vezérlők mára 50%-os tért hódított piacára – az Xboxban pedig a konzolokba is bejutott.

Az AMD-nek az nForce új korszakot jelent az Athlon – most már Athlon XP – evolúciójában. A saját fejlesztésű 760-as chipkészlet gyártásának jövő évi befejezésével ezentúl kizárólag külső gyártók (Nvidia, Via, SIS) termékeire alapozza az Athlonokat és a Duronokat.

Az alaplapokban az új chipkészlet két, a nagy teljesítményű 420-as, illetve az olcsó 220-as változatban a jövő hét folyamán jelenik meg. A PC-gyártók óvatosabbak: a Compaq és a HP jövő évtől tervezi gépeibe az nForce-t.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom