Connect with us

Hirdetés

technokrata

Casio: óra vagy fényképezőgép?

Laptop

Casio: óra vagy fényképezőgép?

A Casio legújabb órái digitális fényképezőgépként is funkcionálnak, sőt már színes képek készítésére is alkalmasak.

A Casio első, digitális fényképezőgépként használható órája a WQV-1 volt, amely szürkeárnyalatos fotókat készített. Ennek továbbfejlesztett változata a WQV-3, amelyet már színes fotók készítésére is használhattunk, de a megjelenítése továbbra is szürkeárnyalatos maradt. A legújabb óra már színes megjelenítőt tartalmaz, ráadásul a fogyasztása is alacsonyabb.

A Casio WQV-10 78×80 pixeles, 20×20 mm-es STN kijelzőt használ, melyen egyidőben 4096 szín jeleníthető meg. Az elkészített fotók természetesen továbbra is 24 bites (színenként 8 bit) színmélységgel menthetők el.

A WQV-10 műszaki adatai többnyire megegyeznek a korábbi WQV-3-as modellével: 1/14″-os 28 ezer pixeles (25344 effektív pixeles) CMOS érzékelő, 1,1 mm fókusztávolságú F2,8-as fényerejű lencsék, 176×144 pixeles felbontás.

A kész képek az óra 1 MB-os Flash memóriájában tárolhatók, majd infravörös kapcsolat segítségével továbbíthatók számítógépbe, maximum 115200 bps-os átviteli sebességgel. A belső memória akár 100 JPEG file tárolására is elegendő, hiszen – kis felbontású, így – kis helyigényű képekről van szó.

A megfelelő képek készítéséhez 50 lux és 90 ezer lux közötti megvilágítás szükséges, a tárgytávolság 30 cm és végtelen közötti lehet. A karóra a fénymérést a CMOS érzékelőn keresztül, középre súlyozott átlagolt módszerrel hajtja végre. A felhasználó háromféle képkészítési mód közül választhat: belső, külső és alkonyat. A zársebesség 1/5,5-öd mp és 1/660-ad mp közötti lehet. Képek készítésekor fényerőkompenzáció, valamint 2, 5 vagy 10 s-os önkioldó is használható, sőt kétszeres digitális képkivágást is alkalmazhatunk.

Természetesen a WQV-10 fő funkciója az időmérés. Nem csak az aktuális időt láthatjuk a kijelzőn, de az órát működtethetjük stopperként, számláltathatunk vele visszafelé, beállíthatunk 5 ébresztési időpontot, megtekinthetjük a havi naptárat, sőt minden képhez szöveges megjegyzést is tárolhatunk (képenként 24 karaktert).

Az óra a működéséhez szükséges elektromos energiát a hagyományos CR-2032-es lítiumelemből kapja. Ha kizárólag óraként használjuk, akor körülbelül 6 hónapig képes az elem energiával ellátni a kis készüléket.

Az óra méretei: 51,1×39,3×18,2 mm, és mint elődje, ez a változat is cseppálló.

Az óra várhatóan 2002 februárjától lesz kapható, 300 és 350 euro közötti áron.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés