Connect with us

A világ legkisebb digitális fényképezőgépe

Laptop

A világ legkisebb digitális fényképezőgépe

A Che-ez cég elkészítette az eddigi legkisebb (kereskedelmi forgalomban kapható) digitális fényképezőgépet.

Igen sok esetben fontos lehet, hogy minél kisebb legyen a fényképezőgépünk. Ma már jópár digitális fényképezőgép kapható, amely akár ingzsebben is elfér (hadd említsek meg csak két gépet: Canon Digital IXUS, Sony DSC-P1). Ezek a gépek azonban még mindig nem a legkisebbek.

A Che-ez Spyz nevet viselő gép nevét nem a fő felhasználási terület helyével tudjuk könnyen megjegyezni, hiszen nem csak a spájzban, kamrában használhatjuk, hanem kint a szabadban is. A félreértések elkerülése végett a gép nevét inkább a kémkedés angol megfelelőjével jegyezzük meg. Az igen kis mérete ugyanis lehetővé teszi, hogy akár úgy fényképezzünk, hogy tevékenységünk ne is látsszon. A gép felbontása természetesen nem teszi lehetővé A3-as nyomatok készítését, de mint a bevezetőben említettem, nem is ez a fő szempont.

A miniatűr fényképezőgép 350 ezer pixeles CMOS érzékelőt használ. Ennek segítségével 640×480 vagy 320×240 pixeles képek készíthetők. A belső, 8 MB kapacitású SDRAM 26 db 640×480-as, vagy 107 db 320×240-es kép tárolására elegendő. Mivel a használt memória dinamikus felépítésű, ezért elemcsere esetén a memóriából elvesznek a képek. A kis készülék fő felhasználási területei: állóképek vagy videoklipek készítése, PC-kamera, Web-kamera. Videoklipek készítésekor 8-28 mp-nyi időtartamban menthetünk a memóriába.

A lencsék természetesen fix 6,2 mm-es fókusztávolságúak, 35 mm-es rendszerbe átszámolva 44 mm-esnek felelnek meg. A lencse fényereje F2,8-as. A tárgytávolság 50 cm-től végtelenig terjedhet. Mind a záridőt, mind a fehéregyensúlyt a gép automatikusan állítja be.

A kész fotókat USB-n keresztül tölthetjük át számítógépbe. Az alkalmazott AAA méretű elemtől függően körülbelül 4 óra folyamatos működést érhetünk el.

A kis gép tömege mindössze 34 gramm, méretei: 60×38,6×15 mm.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom