Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legkisebb digitális fényképezőgépe

Laptop

A világ legkisebb digitális fényképezőgépe

A Che-ez cég elkészítette az eddigi legkisebb (kereskedelmi forgalomban kapható) digitális fényképezőgépet.

Igen sok esetben fontos lehet, hogy minél kisebb legyen a fényképezőgépünk. Ma már jópár digitális fényképezőgép kapható, amely akár ingzsebben is elfér (hadd említsek meg csak két gépet: Canon Digital IXUS, Sony DSC-P1). Ezek a gépek azonban még mindig nem a legkisebbek.

A Che-ez Spyz nevet viselő gép nevét nem a fő felhasználási terület helyével tudjuk könnyen megjegyezni, hiszen nem csak a spájzban, kamrában használhatjuk, hanem kint a szabadban is. A félreértések elkerülése végett a gép nevét inkább a kémkedés angol megfelelőjével jegyezzük meg. Az igen kis mérete ugyanis lehetővé teszi, hogy akár úgy fényképezzünk, hogy tevékenységünk ne is látsszon. A gép felbontása természetesen nem teszi lehetővé A3-as nyomatok készítését, de mint a bevezetőben említettem, nem is ez a fő szempont.

A miniatűr fényképezőgép 350 ezer pixeles CMOS érzékelőt használ. Ennek segítségével 640×480 vagy 320×240 pixeles képek készíthetők. A belső, 8 MB kapacitású SDRAM 26 db 640×480-as, vagy 107 db 320×240-es kép tárolására elegendő. Mivel a használt memória dinamikus felépítésű, ezért elemcsere esetén a memóriából elvesznek a képek. A kis készülék fő felhasználási területei: állóképek vagy videoklipek készítése, PC-kamera, Web-kamera. Videoklipek készítésekor 8-28 mp-nyi időtartamban menthetünk a memóriába.

A lencsék természetesen fix 6,2 mm-es fókusztávolságúak, 35 mm-es rendszerbe átszámolva 44 mm-esnek felelnek meg. A lencse fényereje F2,8-as. A tárgytávolság 50 cm-től végtelenig terjedhet. Mind a záridőt, mind a fehéregyensúlyt a gép automatikusan állítja be.

A kész fotókat USB-n keresztül tölthetjük át számítógépbe. Az alkalmazott AAA méretű elemtől függően körülbelül 4 óra folyamatos működést érhetünk el.

A kis gép tömege mindössze 34 gramm, méretei: 60×38,6×15 mm.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés