Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sanyo továbbfejlesztette a Burn-Proof technológiát

Laptop

A Sanyo továbbfejlesztette a Burn-Proof technológiát

Az egyre elterjedtebbé váló hordozható CD-írók újabb problémát vetnek fel a CD-írásban, melyre a Sanyo sikeres megoldást készített.

A nagy sebességű CD-írás legfontosabb problémája volt a puffer-kiürülésből származó hibák megszüntetése. Ezt annak idején a Sanyo a Burn-Proof technológia bevezetésével oldotta meg.

A hordozható CD-olvasók között már igen nagy számban lehet olyanokat vásárolni, amelyek “rázásálló” memóriát tartalmaznak. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a CD-olvasó fejegysége és a dekóder között egy köztes memóriát (puffert) helyeznek el, amely abban az esetben is folyamatos adatfolyamot biztosit a dekóder felé, ha a CD-olvasó valamilyen okból kifolyólag (például rázkódás miatt) nem képes szünetmentes olvasásra. Ez az eljárás tehát már régóta ismert és alkalmazott.

A CD-írásnál is fennáll a rázkódás miatt bekövetkező hibák veszélye, elsősorban a hordozható készülékek esetében. Erre ad megoldást a Sanyo új eljárása, melyet Shock-BP-nek neveztek el. A Shock-BP technológia használatával megelőzhető, hogy rázkódás vagy nagy amplitúdójú rezgés esetén az írás alatt álló CD hibás legyen. Az eljárás lényege: a CD fejszervó egysége folyamatosan figyeli a lézer helyét a lemezen. Ha a lézer túlságosan eltávolodik a kijelölt pályától és a szervó nem képes megfelelően gyors beavatkozásra (többnyire a fej relative nagy tömege gátolja ebben), akkor a Shock-BP leállítja az írást. Ha a rázkódás megszűnt és a szervónak sikerült visszatalálnia arra a pozícióra, ahol a hiba történt, akkor folytatható az írás. Az írás megállítása illetve folytatása a BURN-Proof technológiában rögzített módon történik.

Az új eljárás alkalmazásával tehát a hordozható készülékeknél is lehetőség lesz nagy sebességű, biztonságos írásra.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés