Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két új pályázat az IKB-től

Laptop

Két új pályázat az IKB-től

Tegnap jelentette be a Széchenyi Terv Információs Társadalom- és Gazdaságfejlesztési Program két új pályázatát Dr. Szemerei Péter, a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosság Információs Társadalom főcsoportfőnöke az Internet Hungary 2001 konferencián.

A pályázatok a hazai Internet tartalomszolgáltatás fejlesztését szolgálják: egyfelől a magyar nyelvű Internetes tartalmak bővítésének, másfelől az informatikai módszertanok honosításának és elterjesztésének támogatása révén. A célok megvalósítására összesen 750 millió forint áll rendelkezésre.

A Széchenyi Terv Információs Társadalom- és Gazdaságfejlesztési Program legújabb, most meghirdetett pályázatai a világhálón elérhető magyar nyelvű tartalmak kialakítását és továbbfejlesztését, azaz a koncepcióban megfogalmazott „TARTALOM” oldal fejlesztését szolgálják.
„Magyar nyelvű Internetes tartalomfejlesztés (SZT-IS-7)” című pályázat a magyar nyelvű Internetes tartalom bővítését célozta meg az információs közvagyon hasznosítása, és az aktív Internet felhasználók körének bővítése érdekében. A legfeljebb 20 millió forintos támogatási összegre olyan, a magyar kulturális értékeket és nyelvet ápoló honlapok jelentkezhetnek, amelyek az egészségügy, a környezetvédelem, a kultúra, a hagyományőrzés vagy például az ismeretterjesztés területén tevékenykednek. Feltétel, hogy legalább egy évig elérhetőek legyenek, és hogy fel tudjanak mutatni non profit szervezet esetében minimum 15%, a többi esetben 35%-os saját forrást. A pályázati célok megvalósítására 600 millió forint áll rendelkezésre.

„Az informatikai módszertanok honosításának, elterjesztésének támogatása az EU harmonizáción belül (SZT-IS-14)” címmel meghirdetett pályázat olyan módszertani tanulmányokat, összehasonlító elemzéseket vár a jelentkezőktől, melyek bemutatják a magyar és az európai uniós gyakorlatot az informatikai fejlesztések és informatikai rendszerek üzemeltetése területén. A pályázat megvalósítására 150 millió forint áll rendelkezésre. Az elnyerhető támogatás vissza nem térítendő, mértéke legfeljebb 6 millió forint, és a megvalósításához legalább 20 százalék saját forrás szükséges.

Mindkét támogatásért jogi személyek és jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, valamint ezek konzorciumai pályázhatnak 2001. december 7-ig. A pályázatokról bővebb információt az Informatikai Kormánybiztosság honlapján (www.ikb.hu), valamint október 29-től a 40/200-195 számú információs vonalon kaphatnak az érdeklődők.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés