Connect with us

Hirdetés

technokrata

Professzionális 4K nagylátószögű kamera – Panasonic AG-CX10

Panasonic AG-CX10

Digitalizáció

Professzionális 4K nagylátószögű kamera – Panasonic AG-CX10

Professzionális 4K nagylátószögű kamera – Panasonic AG-CX10

A Panasonic bejelentette a videoipar három legkisebb és legkönnyebb*1 professzionális 4K 60p videokameráját nagylátószögű, 25 mm-es*2 objektívvel és 24x optikai zoommal

A Panasonic bejelentette a videoipar három legkisebb és legkönnyebb*1 professzionális 4K 60p videokameráját. A professzionális felhasználók elvárásainak megfelelő, kompakt méretű és felvétel közbeni mobilitást és hordozhatóságot biztosító videokamerák kiváló minőségű 4K 60p videorögzítést tesznek lehetővé. A nagylátószögű, 25 mm-es objektív és a 32x i.ZOOM (4K felvétel) kimagasló optikai teljesítményt nyújt, a Panasonic exkluzív, kiváló pontosságú autofókusza pedig gyors és precíz fókuszálást biztosít 4K és Full HD felvételeknél is. Az új modellek számos professzionális funkciót is tartogatnak, például két manuális gyűrűt, ND-szűrőt, beépített LED-videofényt*3 és 24-bites, nagy felbontású, lineáris PCM hangrögzítést. Videorögzítéshez az új modellek támogatják a 4:2:2 10-bites belső felvételt*4 és az új, kimagasló hatékonyságú HEVC kodeket. Számos különböző kiváló felvételformátum közül lehet választani. A beépített Wi-Fi-vel közvetlenül a videokameráról lehet HD Live Streaminget indítani.

Ráadásul a Panasonic AG-CX10 támogatja a műsorszolgáltatók által használt P2 MXF fájlformátumot is.Az Ethernet HD Live Streaming és NDI|HX kompatibilis IP-csatlakozás is adott és élő közvetítésekhez is rendelkezésre áll a csatlakoztathatóság.

A Panasonic továbbra is képes széles körben kiszolgálni a videokészítők igényeit a külső helyszínen filmet forgató rendezőktől kezdve a hírtudósítókon át egészen az igényes amatőr videósokig, akik 4K tartalmakat akarnak rögzíteni.

*1 A 4K 60p felvételre képes, integrált objektíves videokamerák között (2020 január 6-i állapot, Panasonic kutatás).

*2 35 mm-es rendszer egyenérték

*3 Kivéve a HC-X1500 modellnél.

*4 Akár 4K 30p

Panasonic CX10

Kimagasló optikai teljesítmény a precíz felvételekhez

Az integrált objektív figyelemreméltó 24x optikai zoomot nyújt 25 mm-es nagylátószögtől 600 mm-es* tele gyújtótávolságig Az i.ZOOM 4K felbontásnál 32x, FHD felbontásnál 48x nagyítást ér el. A 4-Drive lencserendszer úgy éri el a kompakt készülékkel a 24x optikai zoomot, hogy egymástól függetlenül mozgatja a négy lencsecsoportot.

A Leica Camera AG objektívfelbontásra, kontrasztra és egyéb paraméterekre kiterjedő szigorú vizsgálatán megfelelő LEICA Dicomar objektív lélegzetelállítóan gyönyörű képeket alkot, miközben kiszűri a becsillanást és a szellemképet. Két manuális gyűrű is található az objektíven: az egyik fókuszáláshoz, a másik pedig a zoom illetve a rekesz állításához. A manuális gyűrűk különböző kialakításúak, hogy pusztán tapintás alapján is tévesztés nélkül lehessen alkalmazni őket. Az ND-szűrőket 1/4, 1/16, 1/64 és víztiszta értékkel lehet használni. Az újonnan bevezetett üveg pedig véd a napfény által létrejött kondenzáció miatt bekövetkező perzselés ellen.

* 35 mm-es rendszer egyenérték

Kimagasló sebességű, kimagasló pontosságú autofókusz, arcfelismerő AF/AE funkcióval

Élvonalbeli fókuszálási sebesség, stabilitás és követési teljesítmény 4K és Full HD felvételeknél az arcfelismerő AF/AE és a precíz fókuszmotor együttműködésének köszönhetően. Az arcfelismerő AF/AE pontos fókuszálást és megfelelő expozíciót biztosít az alanynak. Ráadásul az LCD kijelző érintésével a színfelismerő alanykövetés is aktiválható, ami még pontosabb követést biztosít.

Panasonic CX10

5-tengelyes HYBRID O.I.S. a stabil képrögzítéshez

Az O.I.S. (optikai képstabilizátor) mellett UHD és FHD módban is üzemel az elektronikus képstabilizáció, így a rendszer 5 tengelyen érzékeli és korrigálja a kézremegést beleértve a forgási elmosódást is. Ez a képesség nagy fokú korrigálási képességet biztosít instabil felvételi körülmények között, így például alacsony vagy magas szögből történő videorögzítésnél. A Ball O.I.S rendszer csökkenti a súrlódást a meghajtó motornál, így egészen enyhe kézremegésnél is képes finom korrigálást végezni. Ennek köszönhetően remegésmentes, gyönyörű képek születnek akár 24x zoom mellett is.

Kompakt kameraméret 4K/60p funkcióval a hőelvezető kialakításnak köszönhetően

A hőelvezető kialakítás és az újonnan kifejlesztett, keskeny ventilátor tette lehetővé, hogy a videoipar legkisebb méretű és legkönnyebb, integrált objektívvel rendelkező videokameráját hozzák létre, amely 4K 60p felvételre is képes. A rendszer levegőt szív a hátsó panel felől és hatékonyan vezeti el a hőt az elülső panelen, így akár nagyon  hosszú időtartamú felvételeket is lehet készíteni.

 Kiváló minőségű felvételek többféle üzemmóddal

A LUMIX fényképezőgépekhez kifejlesztett Venus Engine képfeldolgozó áramkör most jelent meg először videokamerákban is. Ez teszi lehetővé a 4:2:2 10-bites belső felvételt maximum 29,98p képrátával UHD felbontásban és maximum 59,97p képrátával FHD felbontásban.

10-bites felvételi módban a videokamera 4K 60p 4:2:2 10-bites videót továbbít HDMI-kimeneten, ami lehetővé teszi, hogy egy csatlakoztatott külső videorögzítő eszköz kiváló képminőséget vegyen fel. Az új, rendkívül hatékony HEVC videorögzítést (LongGOP/10-bites 4:2:0/MOV) is támogatja a kamera, így 200 Mbps bitrátával lehet 59,97p minőségben rögzíteni a videókat. Fájlformátumok tekintetében a MOV, MP4 és AVCHD fájlokon kívül az AG-CX10 a műsorszolgáltató vágórendszerek számára ideális P2 MXF formátumot és az AVC-Intra/AVC-LongG kodekeket is támogatja.

* AVC-Intra100/50 kodek támogatása is a tervek között szerepel A P2 formátumokban történő videorögzítéshez microP2 kártya szükséges.

Panasonic CX10

A szuper lassított felvételek megnövelik a képek kifejezőerejét

Full HD módban a lassított felvétel 120 fps (59.94 Hz-en)/100 fps (50 Hz-en) képrátával érhető el. A 10-bites felvételt is támogatja a videokamera és képkivágás nélküli teljes képmezős videorögzítést nyújt nagy képráta mellett is. Az autofókusz szuper lassított felvételek közben is használható.

Professzionális operatőri munkát segítő kialakítás és funkciók

A nagy fényerejű videolámpa közvetlenül a markolaton kapott helyet*1. A fényerősséget a szabályozótárcsával 30% és 100% között lehet állítani, ha gyenge fényviszonyok mellett készül a felvétel. Még sötétebb környezetekben az IR (infravörös) felvételi mód támogatja a külön megvásárolható infralámpákat*2. A 3,5 hüvelykes monitor 2760K képpontos felbontással rendelkezik, és mintegy 2x nagyobb fényerejű és 2x több képpontot tartalmaz, mint egy hagyományos monitor*3. A képernyő még erős napfény mellett is jól látható. Az elektrosztatikus érintőpanellel még egyszerűbb a menü kezelése. Mivel az 1555K képpontos, elforgatható képkereső és az LCD párhuzamosan működik, a felvétel képe ellenőrizhető az LCD monitoron és az elektronikus képkeresőben is. Így még hatékonyabbá válik a munka. A gyors manuális fókuszálást segítik a Focus Assist funkciók: Expand, Peaking és One-push AF. A mellékelt akkumulátor nem nyúlik túl a kamerán és körülbelül 4,5 óra folyamatos működést biztosít.

*1 A HC-X1500 videokameránál opcionálisan megvásárolható markolat (VW-HU1) szükséges.

*2 Ajánlott: 850 nm hullámhosszúságú fény

*3 HC-X1000

Két SD-kártyafoglalat minden felvételi igényhez

Két SD memóriakártya-foglalat áll rendelkezésre. Unlimited Relay Recording felvételi módban a felvevő automatikusan és zökkenőmentesen vált az 1-es és 2-es foglalat között.* A munkafolyamattól és kártyaigénytől függően választható Simultaneous Recording vagy Background Recording mód is.

*Több SD kártya használata esetén a maximális rögzíthető fájlméret 96 GB. A felvétel a 96 GB elérése után sem áll le.

48-kHz/24-bites nagy felbontású lineáris PCM hangrögzítés

+48V Phantom tápellátás/MIC/LINE választható XLR hangbemenet manuális hangerővel mindkét csatornán. A videokamera támogatja a 24-bites lineáris PCM rendszer ((MOV/P2 MXF*1), a 16 bites AAC (MP4) formátum vagy a Dolby Audio rendszer (AVCHD) kiváló minőségű 2-csatornás hangrögzítését is. A HC-X1500 videokameránál opcionálisan megvásárolható markolat (VW-HU1) szükséges.

*1 Kizárólag a Panasonic AG-CX10 videokameránál

Változatos hálózati funkciók könnyítik meg a felhasználói munkafolyamatot

A videokamera tartalmazza a Wi-Fi modult, ezért nem szükséges külön vezeték nélküli LAN modult használni, hiszen a kamera képes közvetlenül csatlakozni a Wi-Fi hálózatra. A HC ROP tabletes alkalmazás vezeték nélküli vezérlést biztosít, amivel módosíthatók a videokamera beállításai és vezérelhető az objektív is. Az RTSP/RTP/RTMP/RTMPS-kompatibilis HD Streaming közvetlen csatlakozást és streaminget nyújt koncertekről, sporteseményekről és tudósításokról a Facebookon a YouTube-on és más hasonló platformokon.

Ráadásul a vezeték nélküli LAN-képességnek köszönhetően a Panasonic AG-CX10 NDI|HX móddal is rendelkezik, így külső átalakító nélkül is elérhető az adatátvitel és a videokamera-vezérlés IP-kapcsolaton keresztül.

További hálózati funkciók:

  • 3G-SDI a külső videorögzítőhöz való csatlakoztatáshoz (AG-CX10, HC-X2000)
  • USB (micro AB)-LAN átalakító adapter* mellékelve (AG-CX10)

* A csatlakozáshoz USB micro AB host kábel (mellékelve) szükséges.

  • A távvezérlő porttal a videokamera kompatibilis a vezetékes távvezérlőkkel.

Opcionális tartozékok

A markolat (VW-HU1) opcionális tartozékként elérhető. A markolat könnyen leválasztható, 2-csatornás XLR hangbemenettel, hangszabályozással és LED-fénnyel rendelkezik. A markolaton található zoomkarral egységes zoomolási sebességet lehet tartani, ami 7 fokozatban állítható a menüből.

További Digitalizáció

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés