Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sony bemutatta az RX0 II-t, a világ legkisebb prémiumkategóriás ultrakompakt fényképezőgépét

Kamera

A Sony bemutatta az RX0 II-t, a világ legkisebb prémiumkategóriás ultrakompakt fényképezőgépét

A Sony bemutatta az RX0 II-t, a világ legkisebb prémiumkategóriás ultrakompakt fényképezőgépét

A kiváló képminőségről az 1” méretű rétegelt 15,3 MP-es képszenzor gondoskodik. A fényképezőgép pehelykönnyű, vízálló és strapabíró kialakítással rendelkezik

A Sony új készülékkel, a világ legkisebb és legkönnyebb prémium kompakt kamerájával, az RX0 II-val (DSC-RX0M2 modell) bővítette rendkívül közkedvelt kompakt fényképezőgép választékát.

Az eredeti víz-, por-, ütés- és törésálló RX0 készülék kiváló tulajdonságainak továbbfejlesztésén alapuló új modell képes 4K felbontású videókat rögzíteni belső tárhelyére, víz alatt is működő, 180 fok és 90 fok között dönthető LCD képernyőt kapott, valamint videofelvételek készítéséhez új képstabilizáló megoldásokat tartalmaz.

Az RX0 II lelke egy 1” méretű rétegelt, 15,3 megapixel felbontású Exmor RS™ CMOS képérzékelő és a korszerű BIONZ X™ képfeldolgozó motor, amely továbbfejlesztett színvisszaadást (többek között gyönyörű bőrszíneket) biztosít. A két funkció együttesen nem csak villámgyors teljesítményre képesek, de kiváló képminőségű állóképeket és filmfelvételeket eredményeznek széles, ISO 80- 12800-ig terjedő érzékenységi tartományban. A ZEISS® Tessar T* 24 mm F 4.0 rögzített széles látószögű lencse rövidített minimális fókusztávolsága 20 cm, ami kiválóan alkalmassá teszi szelfik vagy asztali képek készítésére.

rx02_180-tilt_image

Bármilyen körülményhez igazodik

Az RX0 II fényképezőgépet bárhová gond nélkül magával viheti. A mindössze 59 mm x 40,5 mm x 35 mm méretű és csak 132 g súlyú RX0 II kényelmesen elfér a zsebben, és időjárási körülményektől függetlenül kényelmesen használható. A kamera 10 méter mélységig vízálló, mindemellett porálló, 2 méter magasságig ütésálló és 200 kg erőhatásig törésálló is.

„Az eredeti RX0 fejlesztésével az volt a célunk, hogy egy olyan kamerát építsünk, amely a formájának és műszaki tulajdonságainak köszönhetően a kreatív önkifejezés új formáit teszi lehetővé. Az RX0 továbbfejlesztésével alkottuk meg az új RX0 II-t, amely bővített képességeket és funkciókat tartalmaz. Ezek az új funkciók ideálissá teszik az új modellt a legkülönbözőbb utazásokhoz. Az új kamera képkészítés és vlogolás során kiválóan használható állóképek és videók készítéséhez szinte bármilyen helyzetben,”

– mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe Digital Imaging termékmarketingért felelős vezetője.

Filmezés és egyéb funkciók

Az RX0 II 4K 30p belső filmfelvételek készítésére alkalmas teljes pixel-kiolvasással, pixel binning nélkül, a 4K videókhoz szükségesnél kb. 1,7-szer gyorsabb adatolvasási sebességgel. A rendkívül gyors mintavételezési eljárás csökkenti a moiré és raszter effekteket, és egyenletes átmenetekkel rendelkező, kiváló 4K felbontású, kivételesen részletgazdag és mély felvételeket biztosít. A nemrégiben bemutatott Sony „Imaging Edge™” mobil alkalmazás segítségével ezek a felvételek egyszerűen továbbíthatók okostelefonra, szerkeszthetők és a közösségi oldalakon megoszthatók.

Az RX0 II beépített elektronikus stabilizációt biztosít, amellyel még a kamerát kézben tartva is rázkódásmentes felvétel készíthető. Az egyenletes hatás még tovább javítható, ha az elkészült felvételt a „Movie Edit add-on” alkalmazással okostelefonra vagy táblagépre továbbítjuk, ahol a felvétel készítése során rögzített kiegészítő információk segítségével a gimbal felfüggesztéshez hasonlóan tökéletesen egyenletes videókat készíthetünk. Egy másik új funkció, amelyet a Sony „Movie Edit add-on” alkalmazása segítségével vehetünk igénybe, az ún. „Intelligens képkivágás”, amely a kiválasztott tárgyat a kép középpontjában tartja, a képtorzítást pedig az utólagos szerkesztés során korrigálja. A videó megosztási helyéhez igazodva választhatjuk ki a kívánt oldalarányt.

Az RX0 II további filmes funkciói közé tartozik a Super Slow Motion, amely akár 1000 fps sebességű lassított felvételt biztosít, a tömörítetlen 4K jeladás HDMI csatlakozón keresztül és az egyidejű proxy filmfelvétel.  Igénybe vehetjük a Picture Profile, S-Log2 és Time Code / User Bit funkciókat is, hogy a végeredmény pontosan megfeleljen az eredeti kreatív elképzelésnek.

rx02_right

Tűpontos képfelvételezés

Az RX0 II sokoldalúságához tartozik, hogy a videofelvételi lehetőségek mellett sokféle funkciót kínál állóképek készítéséhez is. Akár 1/32000 másodperces torzításmentes zárral rendelkezik, és akár 16 fpsv sebességgel képes felvételeket készíteni, amelyek képesek élethűen visszaadni az alany arcán megjelenő érzelmeket. Az eredeti RX0 készülék továbbfejlesztése során tökéletesítették a színvisszaadást, hogy képes legyen megjeleníteni az emberi bőr természetes, élénk színeit, míg az opcionális „Soft Skin Effect” a kisebb bőrhibák és ráncok elfedésére alkalmas.  A „Rating” és a „Protect” funkciók a kamerán belül is használhatók, és a folyamatosan készített állóképeket egymás mellett, csoportba rendezve tekinthetjük meg a kamerán.

Az RX0 II a Sony a portréfotósok körében világszerte rendkívül népszerű Eye AF funkció továbbfejlesztett verzióját tartalmazza. Tovább tökéletesítettük az Eye AF gyorsaságát, pontosságát és működését, hogy még könnyebben lehessen gyönyörű portrékat készíteni; a kioldó gomb félig nyomva tartásával a készülék az alany szemére fókuszál. Az így bemért szemet a menüben (bal / jobb / auto) vagy egy általunk beállított gombbal tudjuk kiválasztani, hogy a felhasználó kizárólag a kompozícióra koncentrálhasson.

A kamera beállított időközű sorozatfelvételek készítésére is használható. Az elkészült képeket a Sony „Imaging Edge” alkalmazás segítségével tudjuk szerkeszteni, és gyorsított („time-lapse”) videókat is készíthetünk belőlük.

Többkamerás lehetőségek

Akár 5 db RX0 II kamerát vezérelhet vezeték nélkülikapcsolaton keresztül a Sony „Imaging Edge Mobile” alkalmazás segítségével, a későbbiekben pedig egy hozzáférési ponton keresztül 6–50 kamera is egyidejűleg vezérelhető lesz (várhatóan 2019 nyarától). Az RX0 II a CCB-WD1kameravezérlővel is kompatibilis, amely lehetővé teszi akár 100 kamera vezetékes, többkamerás konfigurációban történő összekapcsolását és vezérlését. Ezek a többkamerás megoldások a filmkészítés teljesen új lehetőségeit nyitják meg a felhasználók számára, hogy a szabad önkifejezés során minden lehetséges nézőpontot kihasználjanak.

Elérhetőség

Az RX0 II kit – amely tartalmazza a VCT-SGR1 markolatot és tartókart –2019 májusától érhető el Európában.

Részletes termékinformációkért kérjük, látogasson el a termék hivatalos weboldalára.

További Kamera

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés