Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még messze a Valentin nap, de már megérkezett a tökéletes társ

Kamera

Még messze a Valentin nap, de már megérkezett a tökéletes társ

Még messze a Valentin nap, de már megérkezett a tökéletes társ

Új érintőképernyő a nagyobb rugalmasságért és a kreativitásért

A Panasonic nagy büszkeséggel jelenti be, hogy megérkezett a Lumix LX100 II. Az immáron a hetedik generációval jelentkező, elismert LX-sorozat minden utcai fotós ideális társa. Kisméretű és könnyű, miközben számos csúcskategóriás műszaki paraméterrel rendelkezik.

lx100ii_exposuredial

Az új, 17 megapixeles, állítható képarányú négyharmados érzékelő mellett az LX100 II egy nagy sebességű Leica DC VARIO-SUMMILUX f/1.7-f/2.8 objektívvel is büszkélkedhet, amely egy 24–75 mm-es objektív 35 mm-es megfelelője.

Az új 3,0 hüvelykes érintőképernyő, továbbá az élőképes kereső (Live View Finder – LVF) rugalmasságával teljes szabadságot élvezhet a felvételei összeállítása során. Mindemellett a fényképezőgép olyan fantasztikus funkciókat is rejt, mint a 4K videó és 4K fotó, az új monokróm fotóstílus, a Bluetooth és a Wi-Fi csatlakoztathatóság, valamint az USB-töltési lehetőség az utazás alatti rátöltésekhez.

A Lumix LX100 II fő jellemzői

  1. Nagy érzékenységű mikró négyharmados MOS érzékelő és Venus Engine

A Lumix LX100 II egy összességében 21,77 megapixeles érzékelőt foglal magában, amely 17,0 megapixel tényleges teljesítményt nyújt 4:3 képarány mellett. A fejlesztéseknek köszönhetően az eredeti LX100 fényképezőgép felbontásához képest az extra pixelek bármely választott képaránynál – 4:3, 3:2, 1:1 vagy 16:9 – nagy felbontást biztosítanak.

Az egyhüvelykes érzékelő típusnál nagyjából 1,6-szor nagyobb. Az új érzékelő kiváló jel/zaj aránnyal büszkélkedhet, amely drámai mértékben csökkenti a zajt a maximális ISO-beállítás – 25 600 – melletti fényképezésnél.

Mindeközben a legújabb Venus Engine élénk, élethű, kiemelkedő felbontású és kiváló minőségű képeket eredményez erős kontraszttal és lenyűgöző színvisszaadással.

  1. 24-75mm f/1.7-2.8 (egyenértékű) objektív: LEICA DC VARIO-SUMMILUX objektív és makró felvétel 3 cm-ről

A 3,1-szeres optikai zoommal a 24–75 mm egyenértékű objektív nagyon közel esik a klasszikus 24–70 mm-es gyújtótávolsághoz.

Rugalmasságával a tájképektől a portréfotókig egy sor különböző témát fényképezhetünk. Az objektív további előnye a széles tartományú f/1.7-f/2.8 rekesz, amely gyönyörű elmosódást (bokeh) ad, és fantasztikusan kezeli a gyenge fényviszonyokat.

A fényképezőgép nagy teljesítményű Power O.I.S. optikai képstabilizátor rendszert kapott. Az objektív 8 csoportra osztva összesen 11 elemből áll, többek között 2 ED és 5 aszferikus lencsével, 8 aszferikus felülettel, így biztosra vehetjük, hogy a képeink élesek és rendkívül részletgazdagok lesznek.

A minimális 3 cm-es (széles látószög) és a 30 cm-es (teleobjektív) fókusztávolságnak köszönhetően a makró témákat is gyönyörűen megörökíthetjük.

lx100ii_photo_03

  1. Intuitív kezelőszervek, egyszerű felépítés és gyors válaszreakció

A nagy felbontású (2764k pont), 100%-os látómezőt és kiváló nagyítást (0,7x, 35 mm egyenértékű) biztosító élőképes kereső mellett a hátsó LCD-kijelzőt is jelentős mértékben továbbfejlesztették.

A felbontást például 1240k pontra emelték, miközben az érintőképernyő funkció még egyszerűbbé teszi a használatot. Nem számít, hogy milyen kompozíciót részesítünk előnyben, az LX100 II kiszolgálja az igényeket.

A közvetlen, intuitív kezelhetőséget az egyes funkciókhoz rendelt gyűrűk és tárcsák biztosítják, ideértve a rekeszállító gyűrűt, a vezérlőgyűrűt, a záridőgyűrűt és az expozíciókompenzáció-választó tárcsát is.

A LUMIX LX100 II gyors – körülbelül 0,10 másodperces – élességállítást nyújt, valamint a fókuszban tartott, gyorsan mozgó témákról 11 kép/mp (AFS) / 5,5 kép/mp (AFC) gyorsasággal képes sorozatfelvételt készíteni. A LUMIX LX100 II a Starlight AF funkciót is tartalmazza, amellyel a felhasználók automatikus élességállítás mellett fényképezhetik az éjszakai égbolt kiválasztott csillagát. Ez a kontrasztérték pontos számításával érhető el egy kisebb AF-zónában.

A CIPA-szabvány alapján. Széles látószög mellett, az élőképes kereső használatával, 60 kép/mp mellett.

  1. Ultra HD 4K videó és 4K fotó az elszalaszthatatlan pillanatokért

A Panasonic fejlett 4K fotó funkciója a 4K videofelvétel előnyeit kihasználva lehetővé teszi, hogy akár 30 kép/mp sebességgel fényképezzünk, és a közvetlenül a fényképezőgépre rögzített 8 megapixeles pillanatképek közül kiemeljük a tökéletes pillanatot. Új elemként jelentkezik – többek között – az automatikus jelölés funkció, amivel gyorsabban a legmegfelelőbb képhez ugorhatunk, valamint a képsorozat-kompozíció, amivel különböző felvételeket egyesítve különleges hatásokat hozhatunk létre.

Az utólagos élességállítás és a fókuszsorozat szintén megtalálható a funkciók között, a fénykompozíció mód segítségével pedig könnyedén készíthetünk drámai felvételeket egy tűzijátékról vagy éjszakai témákról.

A 4K mozgóképrögzítésről / a 4K fényképfelvétel-készítésről

  • [MP4] formátumú, [4K] vagy [4K FOTÓ] minőségű képrögzítéshez használjon SD-sebességosztályozott, “UHS-I UHS Speed Class 3 (U3)” osztályú kártyát (az SD-sebességosztály a folyamatos írásra vonatkozó sebességszabvány.)
  • a felvétel megáll, ha a folyamatos felvétel [MP4] vagy [4K] formátumban, illetve minőségben meghaladja a 15 percet.
  • SDHC memóriakártya használata esetén: megszakítás nélkül folytathatja a felvételt még akkor is, ha a fájl mérete meghaladja a 4GB-ot, ám ilyenkor a mozgóképfelvételt tartalmazó fájlt a rendszer megosztja, és külön játssza vissza.
  • SDXC memóriakártya használata esetén: Egy mozgóképfelvételt egyetlen fájlban rögzíthet.
  • Amennyiben a környezeti hőmérséklet magas vagy folyamatos felvétel történik, úgy a fényképezőgép a saját védelme érdekében leállíthatja a felvételt. Várjuk meg, amíg a fényképezőgép lehűl.
  • [4K] videokimenethez használjunk olyan HDMI-logóval ellátott HDMI kábelt, amely a jellemzése szerint „4K-kompatibilis”.

lx100ii_logo

  1. A kreatív lehetőségek kibővültek, új L.Monokróm D mód és szemcsés hatás

A monokróm képstílus opciók az L.Monokróm D lehetőséggel bővültek, amely dinamikus fekete-fehér képeket hoz létre, hangsúlyos kiemelésekkel és árnyékokkal, miközben minden részletet rögzít. Válasszunk a szemcsézettség különböző fokozatai közül, és adjunk filmes hatást a monokróm felvételeinkhez!

  1. Egyéb funkciók
  • Bluetooth 4.2*44GHz (IEEE802.11b/g/n/) Wi-Fi *4

A Lumix LX100 II Bluetooth és Wi-Fi csatlakoztatási lehetőséget is kínál, hogy a felvételeinket gyorsan és egyszerűen megoszthassuk. Az alacsony energiafelvételű Bluetooth-kompatibilitás azt jelenti, hogy folyamatos kapcsolatot tarthatunk fent minimális energiafelhasználás mellett.

  • AC áramú/USB-feltöltés

Az LX100 II akkumulátorát AC áramú hálózatról vagy USB-ről is tölthetjük, így az utazás alatti gyors rátöltés sem jelent gondot.

További Kamera

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés