Connect with us

Hirdetés

technokrata

Imádsz fotózni a mobiloddal? A National Geographic és a Huawei keresi Közép-Kelet-Európa legjobb mobilfotósát

Kamera

Imádsz fotózni a mobiloddal? A National Geographic és a Huawei keresi Közép-Kelet-Európa legjobb mobilfotósát

Imádsz fotózni a mobiloddal? A National Geographic és a Huawei keresi Közép-Kelet-Európa legjobb mobilfotósát

A versenyzők 6 kategóriában nevezhetnek fényképeikkel

Elstartolt a nemzetközi okostelefon-fotós verseny, a Next Image Mobile Photography Contest idei szériája, amelyre első alkalommal Magyarországon is lehet nevezni.  A rangos megmérettetésen – melyet a Huawei és a National Geographic idén második alkalommal szervez meg Európában – a versenyzők 6 kategóriában küzdhetnek meg egymással a „2018 Legjobb Okostelefon Fotósa” címért. A rangos nemzetközi zsűriben Tomasz Lazar, World Press Photo győztes fotográfus mellett többek közt helyet kapott a Huawei P20 szériájának arca, Gal Gadot is.

 

A Huawei és a National Geographic együttműködésében megvalósuló nemzetközi online versenyen a világ minden tájáról várják az okostelefonnal készült képeket az alábbi kategóriákban: Faces, Good Night, Hello, life!, Check-In, Nature és Storyboard. A versenyzőknek a Next Image hivatalos internetes felületén kell létrehozniuk saját galériájukat, melybe kizárólag Huawei okostelefonnal készült fotókat tölthetnek fel. A megmérettetésnek nem lesz hazai döntője, de a magyar okostelefon fotósok 2018. július 9-től augusztus 20-ig, az esemény magyar nyelvű microsite-ján adhatják le nevezéseiket. Augusztus 28-ig ugyanitt bárki szavazhat az általa legjobbnak ítélt alkotásra, az ezt követő héten pedig az egyes kategóriák ötven legtöbb kedvelést kapott fényképéből a zsűri fogja kiválasztani a nyerteseket. A zsűri által kiválasztott 50 nyertes kép készítője lehetőséget kap, hogy megszerezze a 2018-as év legjobb okostelefon fotósának járó elismerést a Next Image Global szuperdöntőjében.

A közép-kelet- és észak európai régió országaiból beérkező fotógalériákat nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri bírálja el. Az ítészek között olyan világhírű művészek is helyet kaptak, mint Dominic Bracco, a National Geographic fotósa, Alex Lambrechts, a Leica fotósa, Tomasz Lazar, a World Press Photo egykori győztese és a dán származású Bobby Anwar, illetve Gal Gadot, a Huawei idei csúcskategóriás P20 szériájának márkanagykövete is. A verseny legjobbjait az eszmei elismerésen túl értékes díjakkal is megjutalmazzák: a kategóriák győzteseinek nyereménye egy MateBook X Notebook mellett exkluzív megjelenési lehetőség a világhírű National Geographic magazinban, valamint kétezer eurós pénzjutalom. A második és harmadik helyezetteket vadonatúj Huawei P20 Pro és P20 okostelefonokkal jutalmazzák. Mind a hat kategóriában hirdetnek majd közönségdíjas fotóművészt is, akit a beérkezett online szavazatok alapján választanak ki. A verseny abszolút legjobbját a zsűri Grand Prix díjjal jutalmazza meg: a szerencsés győztes egy Huawei MateBook X Notebook, a National Geographicban való megjelenés és a tízezer eurós pénzjutalom mellett lehetőséget kap, hogy részt vegyen idén szeptemberben a fotós magazin tíznapos olaszországi fotóstúráján.

„Az okostelefonos fotózás a fényképezés új formája, amelyre bátran mondhatjuk, hogy az utóbbi években önálló művészeti ággá vált. A technológia fejlődésének hála ma már az amatőrök is profi hatású képeket készíthetnek, és egyre több professzionális fotós kap rá a mobilfotózás „ízére” –hiszen a készülék mindig a zsebünkben van, így nem kell lemaradnunk egyetlen megörökítendő pillanatról sem. Remélem, hogy a Next Image segít abban, hogy a telefonos fotózás megkapja azt az elismertséget, amit megérdemel.”

– mondta Bársony Bence fotós, a Huawei márkanyagykövete.

További Kamera

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés