Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elképesztő képet Tokióról, Lukasz Palka szemszögéből

Kamera

Elképesztő képet Tokióról, Lukasz Palka szemszögéből

Elképesztő képet Tokióról, Lukasz Palka szemszögéből

A Nikon kiad egy új, utazó fotós sorozatot, sokoldalú zoom objektívekkel, amivel ilyen menő képeket lehet készíteni

A Nikon exkluzív fotósorozatával ünnepli a 100 éves jubileumi évfordulóját, amelynek alkalmából Lukasz Palka lengyel utazó fényképész örökítette meg Tokió szépségeit, legfőképp azokat az apróságokat, melyek olyan igazán különlegessé teszik a várost.

 

Az utazó fényképészek számára ideális NIKKOR objektívekkel Lukasz gyönyörű képeket készített, melyek a nyugalmas pillanatokat ragadják ki a Nikon szülővárosának káoszából. A neonfényben úszó éjszakai élet, a hagyományok és modernitás semmihez sem hasonlítható egyensúlya, valamint a lenyűgöző városkép teszi Tokiót vonzó és szerencsés tereppé a fényképészek számára.

A sorozat képei rengeteg témát megörökítenek a sibujai gyalogosátkelő tömegétől a Mori torony tetejéig, a buddhista szerzetesektől Tokió éjszakai életéig.

 

Ebből a sorozatból szeretnék kiemelni 5 kifejezetten jól sikerült fotót, melyekhez maga a művész írt pár gondolatot:

yakitori

Jakitori: Erre a látványra Sindzsuku utcáit járva bukkantam. Tökéletesen megkomponált jelenet, ahogy a szoros séf csirkenyársakat grillez a faszénen. Szépen szerettem volna lefotózni a jelenetet, a D5 és az AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR sokoldalúságának hála számos lehetőségem adódott. Végül a 24 mm-es széles látószög mellett döntöttem, hogy még tágabb, mégis intim legyen a hangulat.

 

umbrella

Esernyők: Az esernyők, különösen az átlátszó műanyag darabok, szerintem Tokió ikonikus tárgyai. Reméltem, hogy sikerül őket lefényképeznem ezen az estén Kabukicho neon fényei alatt. Pont, amikor már kezdtem feladni a reményt, hogy esni fog, az ég körülbelül 10 percre leszakadt. A japánok kötelességtudóan kinyitották esernyőiket. Csak erre a kis lehetőségre volt szükségem – az időjárás ellen védett D5 és AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR villámgyors automatikus élességállítása segített a kép elkészítésében.

 

islands

Szigetek: A tokiói emberek leginkább szigetekként viselkednek, amikor a városban járnak. Gyakran látok egyedül sétáló, a környezettel való kontaktust kerülő embereket. Szerettem volna ezt a fajta városi egyedüllétet megörökíteni a Tokyo International Forum előterével a háttérben. A fényképhez hét emelet magasságban voltam egy gyalogjárón, és egyenesen lefelé fotóztam a D5-tel és az AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR objektívvel.

 

yellow-line

Sárga vonal: A tokiói metró egyszerre testesíti meg a káoszt és a rendet. Percenként jönnek-mennek a vonatok, több ezer ember árasztja el a peront, mégis valahogy minden menetrend szerint történik. Szerettem volna ezt fényképen is megmutatni, amihez egy vonatot választottam, ahogy elszáguld egy szigetelt vezető mellett. A ginzai vonal világossárga színe tökéletes volt a célra, a D5 pedig az AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR objektívvel rengeteg mozgásteret adott a gyújtótávolság és a kompozíció tekintetében.

 

Jelzőfény a ködben A Tokiói torony a legikonikusabb épület a metropoliszban, és egy nagyon hatásos képet szerettem volna készíteni róla. A Mori torony közelében egy háztetőről fényképeztem, ahol a szabályok nagyon szigorúak – csak egy fényképezőgépet és egy objektívet lehet vinni, állványt nem. A választás a D5 vázra és az AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR objektívre esett, és vártam az estét a gyönyörű „kék órával”, amikor köd borítja a várost. Így a Tokiói torony meleg színe szép kontrasztot ad a város sejtelmes kék árnyalataival.

Jelzőfény a ködben: A Tokiói torony a legikonikusabb épület a metropoliszban, és egy nagyon hatásos képet szerettem volna készíteni róla. A Mori torony közelében egy háztetőről fényképeztem, ahol a szabályok nagyon szigorúak – csak egy fényképezőgépet és egy objektívet lehet vinni, állványt nem. A választás a D5 vázra és az AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR objektívre esett, és vártam az estét a gyönyörű „kék órával”, amikor köd borítja a várost. Így a Tokiói torony meleg színe szép kontrasztot ad a város sejtelmes kék árnyalataival.

 

Így mesélt élményeiről Lukasz Palka:

„Utazó fényképészként robusztus és sokoldalú eszközöket keresek, hogy rengeteg féle képet készíthessek csak egy fényképezőgép vázzal és objektívvel. Tokió rengeteg lehetséges témát kínál, és a fényképezéshez használt négy objektívvel átláthattam eme nagyszerű város káoszán, és kiemelhettem azokat a fontos elemeket, amik annyira különlegessé teszik. Az elkészült képek a szenvedélyemet tükrözik: más szemszögből adni betekintést az ikonikus metropolisz életébe.”

Ha egy fényképészt megihletett az „Átvágni a káoszon” sorozat, és szeretne a következő útja során kísérletezni, vagy szeretné fejleszteni fényképészi kvalitásait, annak nyújt segítséget a Nikon sokoldalú zoom objektívjeire vonatkozó innen elérhető pénzvisszafizetési promóciója.

További Kamera

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés