Connect with us

technokrata

Elképesztő képet Tokióról, Lukasz Palka szemszögéből

the-crossing

Kamera

Elképesztő képet Tokióról, Lukasz Palka szemszögéből

Elképesztő képet Tokióról, Lukasz Palka szemszögéből

A Nikon kiad egy új, utazó fotós sorozatot, sokoldalú zoom objektívekkel, amivel ilyen menő képeket lehet készíteni

A Nikon exkluzív fotósorozatával ünnepli a 100 éves jubileumi évfordulóját, amelynek alkalmából Lukasz Palka lengyel utazó fényképész örökítette meg Tokió szépségeit, legfőképp azokat az apróságokat, melyek olyan igazán különlegessé teszik a várost.

 

Az utazó fényképészek számára ideális NIKKOR objektívekkel Lukasz gyönyörű képeket készített, melyek a nyugalmas pillanatokat ragadják ki a Nikon szülővárosának káoszából. A neonfényben úszó éjszakai élet, a hagyományok és modernitás semmihez sem hasonlítható egyensúlya, valamint a lenyűgöző városkép teszi Tokiót vonzó és szerencsés tereppé a fényképészek számára.

A sorozat képei rengeteg témát megörökítenek a sibujai gyalogosátkelő tömegétől a Mori torony tetejéig, a buddhista szerzetesektől Tokió éjszakai életéig.

 

Ebből a sorozatból szeretnék kiemelni 5 kifejezetten jól sikerült fotót, melyekhez maga a művész írt pár gondolatot:

yakitori

Jakitori: Erre a látványra Sindzsuku utcáit járva bukkantam. Tökéletesen megkomponált jelenet, ahogy a szoros séf csirkenyársakat grillez a faszénen. Szépen szerettem volna lefotózni a jelenetet, a D5 és az AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR sokoldalúságának hála számos lehetőségem adódott. Végül a 24 mm-es széles látószög mellett döntöttem, hogy még tágabb, mégis intim legyen a hangulat.

 

umbrella

Esernyők: Az esernyők, különösen az átlátszó műanyag darabok, szerintem Tokió ikonikus tárgyai. Reméltem, hogy sikerül őket lefényképeznem ezen az estén Kabukicho neon fényei alatt. Pont, amikor már kezdtem feladni a reményt, hogy esni fog, az ég körülbelül 10 percre leszakadt. A japánok kötelességtudóan kinyitották esernyőiket. Csak erre a kis lehetőségre volt szükségem – az időjárás ellen védett D5 és AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR villámgyors automatikus élességállítása segített a kép elkészítésében.

 

islands

Szigetek: A tokiói emberek leginkább szigetekként viselkednek, amikor a városban járnak. Gyakran látok egyedül sétáló, a környezettel való kontaktust kerülő embereket. Szerettem volna ezt a fajta városi egyedüllétet megörökíteni a Tokyo International Forum előterével a háttérben. A fényképhez hét emelet magasságban voltam egy gyalogjárón, és egyenesen lefelé fotóztam a D5-tel és az AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR objektívvel.

 

yellow-line

Sárga vonal: A tokiói metró egyszerre testesíti meg a káoszt és a rendet. Percenként jönnek-mennek a vonatok, több ezer ember árasztja el a peront, mégis valahogy minden menetrend szerint történik. Szerettem volna ezt fényképen is megmutatni, amihez egy vonatot választottam, ahogy elszáguld egy szigetelt vezető mellett. A ginzai vonal világossárga színe tökéletes volt a célra, a D5 pedig az AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR objektívvel rengeteg mozgásteret adott a gyújtótávolság és a kompozíció tekintetében.

 

Jelzőfény a ködben A Tokiói torony a legikonikusabb épület a metropoliszban, és egy nagyon hatásos képet szerettem volna készíteni róla. A Mori torony közelében egy háztetőről fényképeztem, ahol a szabályok nagyon szigorúak – csak egy fényképezőgépet és egy objektívet lehet vinni, állványt nem. A választás a D5 vázra és az AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR objektívre esett, és vártam az estét a gyönyörű „kék órával”, amikor köd borítja a várost. Így a Tokiói torony meleg színe szép kontrasztot ad a város sejtelmes kék árnyalataival.

Jelzőfény a ködben: A Tokiói torony a legikonikusabb épület a metropoliszban, és egy nagyon hatásos képet szerettem volna készíteni róla. A Mori torony közelében egy háztetőről fényképeztem, ahol a szabályok nagyon szigorúak – csak egy fényképezőgépet és egy objektívet lehet vinni, állványt nem. A választás a D5 vázra és az AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR objektívre esett, és vártam az estét a gyönyörű „kék órával”, amikor köd borítja a várost. Így a Tokiói torony meleg színe szép kontrasztot ad a város sejtelmes kék árnyalataival.

 

Így mesélt élményeiről Lukasz Palka:

„Utazó fényképészként robusztus és sokoldalú eszközöket keresek, hogy rengeteg féle képet készíthessek csak egy fényképezőgép vázzal és objektívvel. Tokió rengeteg lehetséges témát kínál, és a fényképezéshez használt négy objektívvel átláthattam eme nagyszerű város káoszán, és kiemelhettem azokat a fontos elemeket, amik annyira különlegessé teszik. Az elkészült képek a szenvedélyemet tükrözik: más szemszögből adni betekintést az ikonikus metropolisz életébe.”

Ha egy fényképészt megihletett az „Átvágni a káoszon” sorozat, és szeretne a következő útja során kísérletezni, vagy szeretné fejleszteni fényképészi kvalitásait, annak nyújt segítséget a Nikon sokoldalú zoom objektívjeire vonatkozó innen elérhető pénzvisszafizetési promóciója.

További Kamera

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd